SON DAKİKA
reklam
reklam

Babaya 'tokat' cezasına 6 bin lira para cezası

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 75161

İSTANBUL

Bağcılar'da yaşayan berber Adem Orduluoğlu, tokat attığı eşi ve kızına, şikayetleri üzerine açılan dava sonucunda 6 bin lira para cezası ödemeye mahkum edildi.

Orduluoğlu, sözünü dinlemediği için dört yıl önce 19 yaşında olan kızı ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine kızına tokat atan Orduluoğlu, araya giren eşine de kendisini desteklemediği için tepki gösterdi. Orduluoğlu, eşine de tokat attı.

Olayın ardından Orduluoğlu'nun kızı ve eşi emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından açılan davada Orduluoğlu'nun kızı ve eşi şikayetlerini geri çekti ancak olay kamu davasına dönüştüğü için yargılama sürdü.

Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve dört yıl süren dava sonucunda, Orduluoğlu, eşine ve kızına üçer bin lira ödemeye mahkum edildi.

Orduluoğlu, para cezasını peşin veya 10 taksitte ödemediği takdirde, 10 ay süreyle haftanın dört günü kamu yararına çalışacak, bunu da yerine getirmediği zaman 10 ay hapis cezası yatacak.

Adem Orduluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı büyüdükten sonra zaman zaman tartışma yaşadıklarını söyledi.

Kızına yaşamıyla ilgili tavsiyelerde bulunduğunu ancak onun kendisini dinlemediğini savunan Orduluoğlu, çocuğuna tokat attığı için 3 bin, eşine kendisine yardım etmediği gerekçesiyle tokat attığı için de 3 bin lira ceza aldığını ifade etti.

"Bu cezadan dolayı yuvamız yıkılıyor"

Orduluoğlu, erkeklerin sesini duyuramadığını belirterek, "Hafif şöyle yap ver ceza, hafif şöyle yap ver ceza... Erkeklerin haklarını aramak istiyorum. Haksızlık karşısında seslerini duyurmuyorlar. Ben evde sığıntı gibiyim. Eşim benden boşanmak üzere. Çünkü aldığım cezadan dolayı bana büyük tepkisi var. 'Sen adam olmazsın' diyor. Tamamen koptu iplerimiz. Bu cezadan dolayı yuvamız yıkılıyor." ifadelerini kullandı.

Mahkeme kararının ardından başsavcıya gittiğini anlatan Orduluoğlu, "Bunu 10 taksitle ödemem gerekiyormuş. Ödemediğim zaman kamu yararına günde dört saat çalışacağım, bunu da yapmazsam 10 ay cezaevinde yatacağım. Acilen benim sorunuma çare bulunmazsa isyan edecek halim yok. Ne gerekiyorsa cezayı öderim ama Allah'ıma havale ederim." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam