Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-geleneksel-lezzetlerini-cadirlarinda-yasatiyorlar-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Geleneksel lezzetlerini çadırlarında yaşatıyorlar - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Geleneksel lezzetlerini çadırlarında yaşatıyorlar

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 92709

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, yaklaşık 32 bin misafirin ağırlandığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde Suriyeliler, ramazanda ülkelerine özgü yemek kültürünü yaşatmaya çalışıyor.

Çadır kentteki marketler ve Suriyeli seyyar satıcılardan aldıkları malzemelerle memleketlerine özgü lezzetleri hazırlayan Suriyeliler, ezanın okunmasıyla, kendilerine geride bıraktıkları evlerini hatırlatan bu yemeklerle iftar yapıyor.

Zengin mutfak kültürüne sahip Suriyelilerin iftar sofralarını, yöresel ekmekleri, "kebse", "mlihuye", "şişbarak", "fettuş", "semsek", "lebeniye", "tibdi", "meğlak", "kibbi halebiyye" adlı yemekler ile tatlı çeşitleri süslüyor.

Suriyeliler, iftarda, hamur haline getirilen nohuda soğan, maydanoz ve baharatların karıştırılmasıyla yapılan köftenin yağda kızartılmasıyla hazırlanan "falafel"i de severek tüketiyor.

Hurma suyundan yapılan "tamral hindi" ile "meyan balı" ise Suriyelilerin en çok tercih ettiği içeceklerin başında geliyor.

"Türk yemeklerini de menümüze kattık"

Suriyeli Azem Sellum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş öncesi yaşadığı Hama kentinde ramazanda sofralarını süsleyen geleneksel yemekleri ellerinden geldiği kadar çadırlarında da yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ahmet Serdi ise ülkelerinden uzakta 5. ramazanı geçirmelerine rağmen kültürlerini yaşattıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kendi damak tadımıza ait yemeklerimizle iftar yapıyoruz. Çiğ köfte gibi Türkiye'ye özgü bazı yemekleri de menümüze kattık. Aslına bakarsanız Suriye ve Türkiye'nin yemek kültüründe benzerlikler var. Kendi kültürümüzü yaşatmanın yanında Türk yemeklerini de öğreniyoruz çünkü damak tatlarımız birbirine yakın. Türkiye ve halkına çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde savaşın sona ermesini ve gelecek yıl ramazanı evimizde geçirmeyi umut ediyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam