SON DAKİKA
reklam
reklam

Öğrenci kongrelerinde final zamanı

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 85613

11 Mayıs’ta İstanbul Marma Otel’de  yapılan “Uluslararası Eğitim Fakültesi  Öğrencileri Kongresi  (UEFÖK)” dünyanın ve ülkemizin farklı yerlerinden birbirinden farklı alanlarda çalışan öğrencileri bir araya getirdi.  Etkinliğin bu yılki  başlığı ise   “ 21 Yüzyılda Eğitimin Değişen İhtiyaçları Ve Öğrenimde Yeni Fırsatlar “ idi .Bu başlık atında  katılımcılar  hazırladıkları  konularını misafirlere, öğretim üyelerine ve katılımcılara anlatma imkanı buldular.  “Uluslararası Eğitim Fakültesi  Öğrencileri Kongresi  (UEFÖK)” 2017’de açılış konuşmasını ise ; Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Gürkan Doğan yaptı.
Yaklaşık 1 seneyi bulan uzun ve kapsamlı bir hazırlık sürecinin ardından gerçekleşen ; UEFÖK 2017’de   bu sene de ; 20 ülkeden 27 katılımcıya yer verdi.  UEFÖK 2017’de aynı günün akşam saatlerinde  ise İstanbul Marma Otel’de  yapılan  gala yemeği yapıldı. Gala yemeğinde tün  katılımcılara belgeleri  Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken  Maltepe Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Korkmaz ,Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Gürkan Doğan ile Dekan Yardımcısı  ve  Organizasyon Fakülte  Koordinatörü  Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Deniz Dağseven Emecen ve Organizasyon Fakülte  Koordinatörü Öğr. Gör. Elçin Gölbaşı tarafından verildi. Katılımcılar ve çalışma ekibi bu yemekten sonra kurtlarını döküp eğlendiler.   12 Mayıs günü ise  yurtdışından gelen misafirler UEFÖK  2017’nin ekip üyeleriyle birlikte  İstanbul’un tarihi  ve turistik yerlerini  gezmiş oldular  
Gölbaşı Ve Gümüşkaya’dan Kongre Değerlendirmeleri 
Uluslararası Eğitim Fakültesi  Öğrencileri Kongresi  (UEFÖK) :Organizasyon Fakülte  Koordinatörü Öğr. Gör. Elçin Gölbaşı ve Organizasyon Başkan Yardımcısı Burcu Gümüşkaya bize önemli değerlendirmelerde bulundular ve heyecanlı olduklarını ifade ettiler. 
Elcin Gölbaşı :  Bu sene konumuzla ilgili olarak  
bize çok ilginç sorular ulaştı. 
Her  yıl düzenlenen ve farklı ülkelerin öğrencilerini bir araya getiren, onlar için kültürel buluşmalarını sağlayan ve bu arada İstanbul’u da tanıtan bir etkinlik. Biz de farklı şeyler öğreniyoruz. Öğrencilerimiz sunum yapma becerisini geliştiriyorlar meslek yaşamlarına atılmadan önce. Bir anlamda da Üniversitemizin tanıtımını yapıyoruz. Siz de sonuçta basını temsil ederek buraya geldiniz ve çok teşekkürler ediyorum size ve çalışma arkadaşlarınıza. Çok güzel bir doğası var okulumuzun. Yani bu anlamda da bir reklam işlevi taşıyor. Bu yılki  kongremizin başlığı ise   “ 21 Yüzyılda Eğitimin Değişen İhtiyaçları Ve Öğrenimde Yeni Fırsatlar  “ olarak belirlendi. Hani insan tipi değiştikçe ,teknoloji geliştikçe, insanların da ihtiyaçları değiştiği için  bize de hocalarımızdan ve öğrencilerimizden gelen nedir bu ihtiyaçlar, teknoloji gelişiyor ama doğaya dokunuyor muyuz ,tıp teknolojisi geliyor ama çok ciddi bir hastalığınızı bir robot doktordan mı yoksa insan doktordan mı duymak isterseniz gibi soruları sordular. Yine Edebiyat dersinde okumak çok önemli ancak videolarla da destekleyebiliriz dediler. Bence çok güzel ve zengin katılımlar yapılıyor. 
Burcu Gümüşkaya: Bildirimler olarak 
bayağı da iyi bir sayıdayız.
Bu kongrede öğrenciler sunum yapmak için bize bildirimde bulunuyorlar ve biz de bildirim için gelenlerden maillerini alıyoruz, sunumlarını inceliyoruz ve daha sonra da onay verdiğimiz sunumları kabul ediyoruz. Buraya geliyorlar, güzel bir etkileşim halinde sunumlarını yapıyorlar izleyicilere. Bence çok yararlı bir kongre .Çünkü; dünyanın bir çok tarafından öğrenciler geliyorlar sosyalleşme imkanları adına  ve gayet güzel bir fırsat yakalıyorlar. Kongre okulumun kampüsü içindeki Marma Otelin’de gerçekleşiyor. Kongreyi belirli salonlarda düzenliyoruz. Bunlarda  İnönü ve İstanbul salonları oluyor. İki gün sürüyor kongremiz .Birinci günde sunumlarını yapan öğrenciler, ikinci günde de İstanbul Turu’yla İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini geziyorlar arkadaşlarımızla. Kongre hazırlık aşamasında da öğrenciler komitelerde bulunuyorlar. Her Salı günleri ise  diğer fakültelerle birlikte Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken  hocamızla toplantılar yaptık. Bu komitelerden ikisi Ulaşım ve Otel Karşılama Komiteleri. Mesela; Otel Karşılama Komitesi gelen misafirleri karşılarken, katılım belgelerini veriyor. Kongre açışında ise Eğitim Fakültesi Dekanı ve Organizasyon  Başkanı birer konuşma yapıyorlar. Konuşmaların ardından moderatörler oluyor ve her bir oturumu bir moderatör yönetiyor.  
Bu seneki kongrenin başkan yardımcılığını üslendim.27-28 katılımcımız var. Bildirimler olarak bayağı da iyi bir sayıdayız. Çok ama çok memnunlar. Bu yıl en çok; Endonezya, Yunanistan, Bulgaristan ,Cezayir ve Makedonya’dan misafirlerimiz var. Hepsi ülkemize geldikleri ve tanıdıkları için  çok mutlular ve hepsi de bize teşekkür ediyor. Yine otel tarafından misafirlerimizin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Misafirlerimiz ekstra bir şeyler isterlerse de kendi ceplerinden karşılıyorlar. Bizim için büyük bir gururdur onların karşılanması ve misafir edilmeleri. Her şeyleriyle ilgilendik. Bu seneki öğrenci kongrelerinde final sırası bize verildi. Biz çok güzel bir şekilde kapatıyoruz. Hatta seneye olan kongrenin hazırlıkları da şimdiden başladı.  Önümüzdeki senenin kongresinin başkanını siz belirleyin. Belirlediğiniz kimse de güvendiğiniz ve sorumluk sahibi kimseler olsun diye tavsiyelerde bulundular hocalarımız. Çok sıkı ve nitelikli bir iş yürütüyoruz. Çok zaman alıcı ve olabildiğince de çok yardımcı olan arkadaşlarımız var. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Herkesler zamanlarından fedakarlık ederek çok çalıştılar. Ayrıca gazeteniz çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum.

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam