SON DAKİKA
reklam
reklam

Genelkurmay çatı davasında 14. celse başladı

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 68902

ANKARA 

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Davanın 14'üncü celsesi, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurumsal Dönüşüm Şube Müdürü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli'nin savunmasıyla başladı.

İstanbul'daki "ana darbe davası" sanıkları arasında da yer alan Düzenli'nin genel darbe planının İstanbul organizasyonunu yaptığı bildirilen iddianamede, 15 Temmuz 2016 günü saat 20.00 sıralarında, aynı dosyanın şüphelisi Murat Çelebioğlu'nu telefonla arayarak, gece saat 03.00 olarak planlanan girişimin, erkene çekildiğini ve İstanbul'da darbe faaliyetinin vakit geçirmeden başlatılması talimatını verdiği kaydediliyor.

Düzenli'nin darbe girişiminde, Akıncı Üssü'nden İstanbul'daki eylemleri yönlendirdiği belirtiliyor.

Duruşmada ayrıca Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı eski Tuğamiral Sinan Sürer'in yanı sıra, Güvercinlik Kara Havacılık Okul Komutanı eski Tuğgeneral Ünsal Coşkun ve Ankara Mamak'taki 28. Mekanize Tümen Komutanlığında eski Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Savaş Kabaklı'nın da savunma yapması bekleniyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam