Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-lubnanli-kadinlardan-suriyeli-multecilere-iftar-yemegi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Lübnanlı kadınlardan Suriyeli mültecilere iftar yemeği - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Lübnanlı kadınlardan Suriyeli mültecilere iftar yemeği

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2017, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 88965

Başkent Beyrut'un doğusunda yer alan Beka Vadisi'ndeki mültecilere yardım etmeyi kendilerine görev edinen Müslüman ve Hristiyan kadınlardan oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup, Ramazan ayında her gün evlerinde pişirdikleri yemekleri iftar saatinde Suriyeli mültecilere dağıtıyor.

Lübnan'ın farklı kesimlerinden olan ve sosyal medya üzerinden tanışan kadınlar, her gün bir evde toplanarak yemek pişiriyor ve tatlı hazırlıyorlar. Hazırlanan bu yiyecekleri, iftar saati yaklaşınca Beka Vadisi'nde zor şartlar atında çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecilere dağıtıyor ve diğer ihtiyaçları hakkında bilgi alıyorlar.

"Aramızda dini bir ayrımcılık yok"

Yardım faaliyetlerine uzun zaman önce tek başına başlayan ve bu grubun oluşmasına öncülük eden Yüşra Meczub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaları övünmek veya tanınmak için değil, muhtaç insanların sıkıntılarını gidermeye yardımcı olmak amacıyla yaptıklarını söyledi.

Uzun yıllar ailesi ile İsviçre'de yaşan Hanadi el Muallem de "Ramazan ayında yardım yaptığımız aile sayısı daha da artıyor. Hristiyan kadınların, oruç tutan Müslümanlar için iftar yemeği hazırlaması, Lübnan'da çok alışılmış bir durum değil." dedi.

Gabb İlyas köyünde yaşayan ve gruptaki Hristiyan kadınlardan birisi olan Candark Gasuf ise "Gözlerden uzak bir şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Aramızda dini bir ayrımcılık bulunmuyor. Hristiyan bayramlarında da Müslüman arkadaşlarımız bize hediyeler veriyor." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam