Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-incirlik-hava-ussu-her-an-kullanilabilir-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'İncirlik Hava Üssü her an kullanılabilir' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'İncirlik Hava Üssü her an kullanılabilir'

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2015, Çarşamba - 16:00   Okunma Sayısı: 74520

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bakanlıkta yaptığı olağan basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Suriyelilerin ülkelerine dönmelerine imkan tanıyacak koşulların sağlanması konusunda ABD ile mutabakata varıldığını hatırlatan Bilgiç, mutabakatla ilgili imzaya açılan Bakanlar Kurulu kararı sürecinin tamamlandığını kaydetti.

Mutabakat çerçevesinde kullanıma açılacak üsler ve üsleri kullanacak koalisyon ülkeleriyle ilgili soru üzerine, Bilgiç, her iki konuda da kararı ABD ile vereceklerini belirtti.

Bilgiç, üslerin ne zaman kullanılmaya başlanacağına ilişkin soru üzerine ilgili Bakanlar Kurulu kararının "tekemmül ettiğini" belirterek, "İncirlik, gerekli görüldüğü takdirde her zaman, her an kullanılabilir" dedi.

Sözcü Bilgiç, konuyla ilgili askeri makamların gerekli temasları yürüttüğüne işaret etti.

"Mutabakat DAEŞ'le mücadeleye ilişkin"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin "üslerin açılmasıyla ABD'nin YPG'ye verdiği hava desteğinin daha hızlı ve etkili hale geleceği" şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdikleriyle ilgili bir soru üzerine, Bilgiç, ABD ile varılan mutabakatın DAEŞ'le mücadeleye ilişkin olduğunu vurguladı. Bilgiç şunları söyledi:

"Kirby'nin ifade ettiği bu hususlar bizim ABD ile mutabakatımızı tam olarak yansıtmamaktadır. Mutabakatımızda PYD gibi kendi gündemi olan gruplara destek söz konusu değildir. Bu hususlar aslında ABD makamlarının da dikkatine getirilmiştir. ABD makamları dün yaptıkları bir arka plan toplantısında Kirby'nin ifadelerine ve ABD ile varılan mutabakata ilişkin açıklık getirmişlerdir. Bu çerçevede tekrarlıyorum. Kirby'nin ifade ettiği gibi YPG unsurlarına hava desteği verilmesi hususu bizim ABD ile varılan mutabakatımızın unsurlarından birisi değildir."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam