SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP kurulacak bir seçim hükümetinde yer almayacak'

Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2015, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 80523

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, CHP'nin kurulacak bir seçim hükümetinde yer almasının söz konusu olmadığını söyledi.

Koç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin ateş yerine döndüğünü" savundu.

Bu sabah Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın şehit olduğu haberi ile güne başladıklarını hatırlatan Koç, "Daha sonra Diyarbakır'dan başka acı haberler gelmeye başladı. 3 Mehmedimizin acısı yüreğimize düştü. Ne yazık ki biraz önce Siirt'ten gelen başka bir haber de 8 Mehmetçiğimizi daha şehit verdiğimizi öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

12 vatan evladını, ana kuzusunu kaybettiklerini belirten Koç, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, şehit ailelerine, TSK ile Türk milletine de sabır ve başsağlığı diledi. 

"CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır"

Koç, Anamuhalefet partisinin Türkiye'yi rahatlatacak bir hükümet kurmasının engellenmesinin, açıkça milli iradenin gasbı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, ortak sorumluluk yüklenmek noktasında herkesin duyarlılığını beyan etmeye ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Koç, şunları kaydetti:

"Buradan bir kez daha ifade ediyoruz; CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır. Türkiye'yi hiç kimsenin iktidar hırsına kurban etmemek için çözüm üretmekte, yurttaşlarımıza nefes aldırmakta da kararlıdır CHP. Tayyip Erdoğan ipe un sermeyi bırakmalıdır, milli iradenin demokratik teamüllerin gereğini yapmak üzere CHP'ye görev vermek durumundadır. Aksi takdirde milli iradeyi iktidar hırsı için rehin alanları, Türkiye'yi ateş çemberinde, kendi hırsı için hükümetsiz bırakarak bir erken seçime sürükleyenleri ve seçmenin 7 Haziran'da koyduğu iradeye direnenleri, milletimiz asla unutmayacaktır." 

"CHP'nin böylesi bir hükümette yer alması söz konusu değildir"

Parti Sözcüsü Haluk Koç, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. HDP'nin başkanlık sistemiyle ilgili tek maddelik referandum önerisinin sorulması üzerine Koç, "Şu andaki gündemi etkileyebilecek bir sorun olarak görmüyorum" dedi.  

Seçim hükümeti tartışmaları ve CHP'nin tavrının sorulması üzerine de Koç, şunları söyledi:

"CHP, normal demokratik teamüller gereği, kalan süre içinde hükümet kurma görevini almayı beklemektedir. Eğer bu verilmez ise bir yetki gasbı olduğunu da açıkça ifade etmektir. Burada Sayın Davutoğlu'nun, bu süreçte tekrar kendisine görev verilebilecek tarihi bekleyene kadar itirazını yapması gerekir. Esas onun itiraz etmesi gerekir bu sürece. Ama böyle bir davranış çıkmıyor. Eğer CHP, Anayasanın 114-116'sı çalışır ise böyle bir teklifi kabul edecek olsa, zaten kısa süreli seçim hükümetinde AKP'nin CHP'ye yaptığı teklifi kabul ederdi. Onun için CHP'nin böylesi bir hükümette yer alması söz konusu değildir." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam