SON DAKİKA
reklam
reklam

Alparslan Yamanoğlu şampiyonluğa doymuyor

Eklenme Tarihi: 9 Temmuz 2017, Pazar - 19:00   Okunma Sayısı: 170874

İSTANBUL- 1996 Yılında Erzurumda doğdu.Şampiyon sporcular yetiştiren bir babaya sahip olmanın verdiği avantajla 4 yaşında Karate Sporuyla tanıştı.11 Yaşında Milli Takımların en genç sporcusu olarak Milli Takım kapılarını araladı ve abileriyle beraber kamplara başladı. Türkiye Şampiyonalarında hiç kaybetmedi ve üst üste defalarca kez Şampiyonluklar yaşadı.Ulusal Alanda başarılarla yetinmeyen Alparslan Yamanoğlu Ülkemize Akdeniz Ülkeleri Şampiyonluğu, Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Şampiyonluğu, Balkan Şampiyonluğu, Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu ve defalarca kez Avrupa Şampiyonluğu gururunu yaşatarak Bayrağımızı gönlere çekti.
2017 Yılında Azerbaycan'ın Bakü Şehrinde Yapılan İslam Oyunlarında en genç sporcu olarak yarışan 
Alparslan Yamanoğlu final oynayarak İslam Oyunları 2.liğiyle ülkemize döndü. Aktif Sporculuk hayatına devam eden genç sporcu kariyerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde devam etmektedir.

 

Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yapılan 4. İslami Dayanışma oyunlarında görkemli bir açılış seramonisi yapıldı.  250 kişilik Milli takım kafilemizin de katıldığı açılış seromonisin de Bayrağımızı Başarılı Karatecimiz Alparslan Yamanoğlu taşıdı. Seromoninin ardından duygularını belirten Alparslan Yamanoğlu şunları söyledi."Bu duygu tarif edilemez çocukluğumda televizyondan gururla Olimpiyat Şampiyonalarında ve Oyunlarda yürüyen ablalarımı izlerken tüğlerim diken diken olurdu.Bugün Milli Takım Kafilemizin önünde bir karateci olarak, Bayrağımızı taşıma şerefini şahsıma bahşederek beni onurlandıran Türkiye Olimpiyat Komitesi ve Milli Takımımıza çok teşekkür ederim."

 

 

    2017 Yılının Şubat ayında Bulgaristan'ın Sofya Kentinde Düzenlenen 44. Avrupa Şampiyonasında Milli Takım Antrenörümüz Hayrullah Yamanoğlu oğlunun Avrupa Şampiyonluğu sevin
cini yaşadı. İşte yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan bir babanın duyguları.
"Oğlum Ağırsiklet te yarışıyor ve seromoni için yan yana rakipleriyle dizildiklerinde en kısaları oğlumdu 1.90-2.10 boyunda rakiplerle mücadele etti ve o anda gözündeki hırsı başarma isteğini görmüştüm .İtalya, Danimarka, Norveç ve Hırvat Rakibimizi yenerek finale kalmaya hak kazandık. Akşam seansına çıkmadan önce oğlum koruyucularını giyindi, önce biraz müzik dinleyip motive olduktan sonra duamızı ettik ve omuz omuza final maçına çıktık.
 Belaruslu rakibini mağlup edip Avrupa Şampiyonu olduğunda hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Ülkemizin manşetlerini şehit haberlerinin hain darbe girişimlerinin kapladığı bu günlerde evladım bizi onurlandırdı. Allah ondan razı olsun ben evladımdan bir baba, bir antrenör olarak razıyım. Allah’ta ondan razı olsun. Evladım kanının son damlasına kadar Ülkeme armağanımdır".

Editör: BÜŞRA KARAOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam