Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-feto-suphelilerinin-avrupaya-kacma-girisimi-sinirda-son-buldu-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
FETÖ şüphelilerinin Avrupa'ya kaçma girişimi sınırda son buldu - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

FETÖ şüphelilerinin Avrupa'ya kaçma girişimi sınırda son buldu

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2017, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 79785

EDİRNE

Edirne’de konuşlu Yunanistan-Bulgaristan hududunda görev icra eden 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerleri Avrupa’ya geçmek isteyen FETÖ’cülerin ülkeden kaçmasına izin vermedi. 

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Avrupa’ya geçmeye çalışan 36 FETÖ bağlantılı şüpheliyi “Hudut Kartalları” olarak da anılan hudut boyunu bekleyen askerler yakaladı.

Yakalananların tamamının yurt dışı çıkış yasağı bulunması, kaçış için yasal olmayan yolları denemeye ittiği FETÖ şüphelileri hudut askerleri engeline takıldı.

İhraç edilen çoğu asker, akademisyen, öğretmen, polis ve doktorlardan oluşan FETÖ şüphelilerinden öne çıkan yakalamalar şöyle:

Çocuk ağlaması yakalattı

Aralarında 15 Temmuz gecesi düğün için Ankara Gazi Orduevi'nde bulunan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi'yi alıkoyarak Akıncı Üssü'ne götüren şüpheliler arasında yer alan Halil Kumcu’nun da bulunduğu eski doktor, öğretmen ve astsubay 6 FETÖ’cü hudut boyunda gizlendikleri sırasında yanlarındaki çocuğun ağlamasıyla yakalanmıştı.

Hudut askerlerince yakalananlar arasında FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve hakkında "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Murat Çapan da vardı. Çapan tutuklanmıştı.

Edirne 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı devriyeleri, Bulgaristan'a sınır olan Yenikadın Köyü'ndeki askeri yasak bölge eski komiser de FETÖ şüphelisi 4 şüpheli yakalanmış, bu kaçışı da bir PKK’lının tertiplediği ortaya çıkmıştı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanmış biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Edirne hudut askerlerince sınırda yakalanan "FETÖ'nün sözde adliye imamı" Emre K, soruşturmanın yapılacağı Ankara'ya gönderilmişti. 

TRT spikeri kaçarken yakalanmıştı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski TRT spikeri Hamza Günerigök, yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışırken gözaltına alınmıştı..

Zanlının üst aramasında bulunan 5 bin 200 dolara el konuldu. Jandarmadaki ifadesinin ardından Uzunköprü Adliyesine sevk edilen Günerigök, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam