Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kadina-taciz-bitmek-bilmiyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kadına taciz bitmek bilmiyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadına taciz bitmek bilmiyor

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 72957

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Serbest Sanayi Bölgesi’nde yer alan Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret Fabrikası’nda 1 yıldır çalışan Dilek Gültekin, performans düşüklüğü bahanesiyle 23 Haziran’da işten çıkarılmıştı. Gültekin’in durumu kamuoyu gündemine girmekle kalmayıp, kadın çalışanlarla ilgili mobbing (Bezdirme) sorununu da tekrardan gündeme getirmişti. Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi  Dilek Gültekin için bir açıklamada bulundu. Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi   adına Uzm. Psikolog Büke Oktay tarafından açıklamada ise Dilek Gültekin’e destek olunurken bu işin takipçisi olacağımızı bildirildi ve Gemlik Yazaki Otomotiv Fabrikası’nda kadınlara yaşatılan durum ve koşulları kınandığı ifade edildi. Açıklamada ise şu cümlelere yer verildi.
“Günlerdir sadece “basına yansıyan kısmını bildiğimiz”, kadına yönelik cinsel saldırı, şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı temelli sorunlarla gündeme gelen Gemlik Yazaki Otomotiv Fabrikası’nda kadınlara yaşatılan durum ve koşulları kınıyoruz.
İş dışı hayatta olduğu gibi, işyeri içinde de, bireylere fakat bu fabrika bağlamında kadınlara yönelik uygulanan “hak ihlali, taciz ve mobbing” ağır bir insan hakları ihlalidir. Bunlara maruz kalan, bırakılan kişilerde oluşan psikolojik problemler çok büyük sorunlara sebep olabilmektedir. Yapanlar kadar, göz yumanlar da aynı suçu işlemektedirler ve bu suçların karşılığı olan cezaları da almalıdırlar.
8 Mart 1857 tarihinde işçilerin daha iyi koşullar istemiyle greve gitmeleri üzerine polisler tarafından fabrikaya kilitlenmeleri ile 129 kadın işçinin can vermesi sürecinin adeta farklı halini hatırlatan fabrika yönetimine şunu hatırlatmak isteriz ki: koşul iyileştirmek ve mecbur kılındığı, boyun eğdirildiği fiziksel ve/veya zihinsel sömürüye karşı çıkmak her işçinin en doğal hakkıdır. Bu haklar ve uyulmadığı takdirde uygulanacak cezalar yasada yer almaktadır.
Bu bağlamda Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, haklarını savunduğu için haksız yere işinden atılan Dilek Gültekin’i cezalandıran, işinden atan işverenin tutumunu kabul edilemez buluyoruz, şiddetle kınıyoruz. Dilek Gültekin’in haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyor, bu işin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”

Editör: BÜŞRA KARAOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam