SON DAKİKA
reklam
reklam

Çamlıca çöp korusu olmasın!

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2017, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 76865

Geçtiğimiz hafta sonu Çamlıca da bulunan çamlıca korusuna gittim. Gidişim yürüyüş amaçlıydı. Hem biraz ağaçların altında serinlemek hem de spor yapmaktı. Hava süperdi. İnsanlar çoluk çocuk eş dost akraba komşu herkes oraya gelmişti. 
Piknik yapanlar spor yapanlar temiz havanın ve esen rüzgarın keyfini çıkaranlar fazlasıyla vardı. Banklar güzel yerlere konulmuş hareket kabiliyetleri arttırılmıştı. Yürüyüş parkurları yeterince geniş ve rahattı. 
Sadece beni rahatsız eden bazı unsurlar vardı bunlara buradan değinmek istiyorum. Dinimizin de ilk kurallarından olan temizlik unsurunu parkta pek göremedim. Bir kere yeteri kadar çöp kutusu yoktu. Vardı ama yeterli değildi. İnsanlarında burada payı büyük ama insanlara gidip sorduğumda neden yere atıyorsunuz ya da poşetinizi buraya bırakıyosunuz diye söylediğimde aldığım cevaplar. ‘Buradan aşağıya kadar elimde mi götüreceğim’ ya da ‘çöp kutusu var da biz mi atmıyoruz’ gibi cevaplar aldım. 
Bu kadar özenle yapılmış bir yer olan çamlıca korusunda herşey mükemmel ve insanları düşünerek yapılmışken neden çöp kutuları yada en önemlisi geri dönüşüm kutuları yok. Öyle dağ gibi biriken çöp yığınları görmedim ama bir yerdeki pislik görüntüsü illa dağ gibi olduğunda mı dikkatimizi çekecek hayır tabi ki de. Ben yerde gördüğüm çöpleri yazıyorum burada şimdi. 
Herşeyin çok güzel olduğu yerde hani derler ya sinek küçüktür ama mide bulandırır diye, işte benim dediğimde bununla aynı. Daha fazla geri dönüşüm çöp kutusu olsa insanlar daha bilinçli olabilirler. Hiç olmasa benim gibiler uyardığında o kadar yolu elimde mi götürücem ya da çöp kutusu yok ben napıyım gibi cevaplar son bulucaktır. 
Yurt dışına yaptığım seyehatler de en ilgimi çeken kısım bu geri dönüşüm ve çöp kutularıydı. Her yerde vardı ,inanın derler ya bizde 100 metrede bir var diye oralarda 10-20 metrede bir var bu kutular. Her yer çok temiz. Biri atmasa inanın yoldan geçen başka biri görüp hemen kutuya atıyor. Bizde de bu böyle olmalı ve neden olmasın. 
Çevremizi temiz tutsak yerlere değil gerektiği gibi olması gereken yer olan çöp kutularına ve geri dönüşüme atsak daha yararlı ve temiz olur. Hem sağlığımıza hem gözümüze iyi gelir. İstanbul’un en uğrak yerlerinden biri olan Çamlıca Korusu’nu daha temiz daha hijyenik bir yer yapabiliriz. Ama önce ilgili ve yetkili makamlar kutuları arttırsınlar insanları teşvik etsinler. Daha sonra biz vatandaşlar çevremizi temiz tutmak için konulan çöp kutularına çöplerimizi atalım. 
Çevre temizliği haricinde yürüyüş parkurları mükemmel. Çevre peyzajı çok güzel. Güvenlik iyi. Tuvaletler kullanıma açık ve temiz. Çamlıca Korusu Anadolu yakasında spor ve dinlenme anlamında çok iyi yapılmış bir yerdir. Yapımda emeği geçen herkese teşekkürler.

 

Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam