SON DAKİKA
reklam
reklam

Kaymakamın vasiyeti 45 yıl sonra gerçekleştirildi

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 84288

AMASYA 

Amasya'nın Taşova ilçesinde 1970 yılında kaymakamlık görevine başlayanOsman Turan Erçin, mide ve karaciğer kanserine yakalandı. 1972 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi gören ancak iyileşemeyen Erçin, memleketi Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine gitmeden önce görev yaptığı ilçeye uğrayıp vedalaşmak istedi.

Erçin, ilçe halkı ve kaymakamlık görevlileriyle vedalaştıktan sonra kaymakamlık bahçesinden bir gül fidanının kabrine dikilmesini vasiyet etti. Daha sonra memleketine dönen Erçin, aynı yıl temmuz ayında yaşamını yitirdi. Erçin'in cenazesi, ilçenin Zemberek köyünde toprağa verildi.

Taşova ilçesindeki bir yerel gazetede görevli Umut Pelitli, geçen yıl gazetenin arşivinde araştırma yaparken eski kaymakamlardan Erçin'in vefat etmeden önce ilçeyi ziyaret ettiğini, bu sırada kabrine bir gül konulmasını vasiyet ettiğini ortaya çıkardı.

Pelitli'nin konuyu gündeme getirmesi üzerine vasiyetin yerine getirilmesi amacıyla Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, kaymakamlık yazı işleri memuru Turan Yalçın ve yerel medyayı temsilen Taşova Havadis gazetesi editörü Ahmet Günaydın'ın bulunduğu bir heyet oluşturuldu.

Merhum Erçin'in kızı Asuman Erçin ile irtibata geçilerek vasiyetinin yerine getirilmek istendiği belirtildi. Ailesinin onayının ardından Zemberek köyüne giden heyet, merhum kaymakamın ölümünün 45'inci yılında kabrine Taşova'dan getirilen gül fidanını dikerek vasiyetini yerine getirmiş oldu.

Merhum kaymakamın kızı Asuman, oğlu Burhan Erçin ile yakınlarının da katıldığı törende Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam