SON DAKİKA
reklam
reklam

'Dünya olimpiyatların nasıl yapılacağını gördü'

Eklenme Tarihi: 2 Ağustos 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 77293

 

SAMSUN 

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, tarihinde ilk kez bu olimpiyatlara 97 ülkenin katıldığını ve organizasyonun başarılı bir şekilde sonlandığını kaydetti.

Katılan ülkelerin başkanlarıyla görüştüğünü, hemen hemen herkesin memnun olduğunu dile getiren Kihtir, "Dünya olimpiyatların nasıl yapılacağını gördü. Olimpiyatlara katılan 97 ülkenin kafile başkanlarıyla görüştüm. Hepsi 'Çok memnun kaldık, süperdi.' dediler. Biz de gurur duyduk. Daha önceki bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın destekleriyle bu olimpiyatları yaptık. Samsun'daki yöneticiler de çok destek oldular. Allah'a çok şükür hiçbir problem yaşamadan olimpiyatları bitirdik." diye konuştu.

Olimpiyatlarda 46 madalya ile 4. olduklarını anımsatan Kihtir, şöyle devam etti:

"4 yıl önceki olimpiyatlarda 7. olmuştuk. Bu olimpiyatlarda üçüncülük hedefliyorduk ama birkaç tane beklediğimiz madalyayı alamadık. Önemli olan 4 tane takım oyunu voleybol, hentbol, basketbol ve futboldan 3 tanesinde madalya elde ettik. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Devletimizin desteği ile 4 sene sonraki olimpiyatlarda daha da başarılı olacağız. Olimpiyatlarda ilk defa voleybol ve hentbolda altın madalya aldık. Bu bizim içim şereftir. Bütün sporcuları tebrik ediyorum."

"Samsun'da Avrupa ve dünya şampiyonası yapabiliriz"

Samsun'un olimpiyatlara çok iyi ev sahipliği yaptığını belirten Kihtir, "Samsun halkına teşekkür ediyorum. Çok iyi bir ev sahipliği yaptılar. 2-3 yıl sonra Samsun'da Avrupa ve dünya şampiyonası yapabiliriz. Onunla ilgili teklifler var." ifadelerini kullandı.

Öte yandan oyunların en başarılı ülkesi, 85 altın, 53 gümüş, 61 bronz olmak üzere toplam 199 madalya kazanan Rusya oldu. Ukrayna 21 altın, 42 gümüş ve 36 bronzla toplam 99 madalya alırken, Kore 18 altın, 20 gümüş, 14 bronzla toplam 52 madalya kazandı. Türkiye ise 17 altın, 7 gümüş ve 22 bronzla toplam 46 madalyaya ulaşıp dördüncülükte yer aldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam