SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Gülsuyu Cem Evi kurban kesim merkezi hizmete girdi

Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 202829

Maltepe Gülsuyu Cem Evi vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için kurban kesim merkezi oluşturdu
Maltepe Gülsuyu Cem Evi yetkileri ; Tesislerde  “Kurban satış yerlerininden gelen, kurbanlık hayvanları naklininden sonra, kurban kesilmesinin, kesim sonrası etin işlenmesi esnasında gerekli asgari teknik, hijyenik ve güvenlik şartlarına uyulduğunu  ve 2017 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğe riayet edildiğini ifade ettiler . 
Maltepe Gülsuyu Cem Evi , vatandaşların huzurlu bir kurban bayramı geçirmeleri için gerekli önlemleri alırken, kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için kurban kesim merkezi oluşturdu. Maltepe Gülsuyu Cem Evi tarafından oluşturulan kurban kesim yerinde şu özellikler var. 
1. Kesim yapılacak yerlerin kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıdadır, Zemininde su ve kan birikmemektedir.
2. Işıklandırma ve havalandırma yeterlidir.
3. Kesim yerinde kullanılacak su; içilebilir niteliktedir, yeterli miktar ve basınçtadır.
4. Ete temas eden bıçak vb. aletler ve kesim işinde çalışanların ellerinin temizlik ve dezenfeksiyonu için uygun bir sistem içinde kurulmuştur. 
5. Kullanılacak tüm makine ve ekipmanın temizlik ve dezenfeksiyonu için uygun bir sistem bulunmaktadır.
6. Kesim sonrası oluşan atık, artık ve yan ürünlerin hijyenik şartlara uygun olarak çevre ve toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde izale, bertaraf ve tahliyesi sağlanmıştır.
7. Kesim sonrası ortaya çıkan kanın tank veya benzeri sızdırmaz bir yerde toplanması  ve uygun bir şekilde bertaraf edilmesi sağlanmıştır.
8. Kurban kesiminin yapılacağı yerde biriken çöplerin, insan tüketimine uygun olmayan et ve diğer kısımların daha sonra alınmak üzere toplanacağı üstü kapalı bir yer bulunmaktadır.
9. Kurban kesim yerinde yetiştirici, satıcı, görevli personel, kasap, kasap yardımcısı ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler (su, tuvalet, ibadethane, kapalı oturma yerleri vb.) mevcuttur.
Maltepe Cem Evi Kor. Yap .Yaş. Yar. Day. ve Alevi Kültürünü Geliştirme Derneği Başkanı Erdinç Yılmaz : Maltepe Gülsuyu Cem Evi Yeni Kurban Kesimhanesini  hizmete almıştır.
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Maltepe Cem Evi Kor. Yap .Yaş. Yar. Day. ve Alevi Kültürünü Geliştirme Derneği Başkanı Erdinç Yılmaz şunları söyledi. 
“Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür. Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar”  dedi ve kurban bayramıyla ilgili olarak şunları  söyledi  “Maltepe Gülsuyu Cem Evi Yeni Kurban Kesimhanesini  hizmete almıştır. Kurban sırası alınmaya başlandı. Kurban derilerinizi inşaatı devam eden Cem Evine bağışlayabilirsiniz.”  Yılmaz konuyla ilgili olarak 0216 427 41 42-43   irtibat numaralarından detaylı bilgilerin alınabileceğini söyledi. 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam