SON DAKİKA
reklam
reklam

Mersin’de muhteşem final

Eklenme Tarihi: 21 Ağustos 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 80653

Türkiye Voleybol Federasyonu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan 2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite Turnuvasının müsabakaları, Mersin Marina ve Fenerbahçe Meydanı'nda yapıldı. Toplam 15 bin Euro para ödülünün dağıtılacağı organizasyonda; 22 ülkeden 24 bayan, 24 erkek olmak üzere toplam 48 takım 96 sporcuyla mücadele etti. Müsabakalar sonunda 
2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite'da, bayanlarda Alman ikili Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann ve erkeklerde Rus ikili Igor Velichko/Maxim Sivolap şampiyon oldu.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Asbaşkan Ahmet Göksu 2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite final karşılaşmalarını, Mersin Vali Yardımcısı Halil Karpuz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden; Genel Sekreter Devran Kutlugün, Spor Tesisleri Şube Müdürü Hüseyin Günaydın, Organizasyonlar Direktörü Vedat Yüksel ve Mersin Marina Genel Müdürü Cengiz İnangül ile birlikte izledi. Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann (Almanya) ve Rus Igor Velichko/Maxim Sivolap'ın birinci olduğu turnuvada; bayanlarda ikinciliği Belçikalı ekip Liesbeth Mouha/Katrien Gielen, üçüncülüğü Ukrayna’dan Inna Makhno/ Iryna Makhnoi erkeklerde;Norveçli ekip Lars Tveit Retterholt/ Daniel Bergerud ikinci, Sırbistan’dan Lazar Kolaric/ Djordje Klasnic ikilisi üçüncülük elde etti.
Talihsiz sakatlık
Milli oyuncularımızdan Murat Giginoğlu/Sefa Urlu, İsveçli rakipleri Alexander Annerstedt/Alexander Herrmann ikilisini 2-0 (21-13, 21-15) yenerek bir üst tura çıktı. Ancak Murat Giginoğlu'nun maç sonunda sakatlanması nedeniyle, Giginoğlu/Urlu ikilisi, Ukraynalı rakipleri Babich/Gordieiev ile yapacakları 9-12 sıralama maçına çıkamadılar. 2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite'da erkeklerde Murat Giginoğlu/Sefa Urlu 12., Hasan Hüseyin Mermer/Ali Osman Nurettin 15., Yusuf Özdemir/Ali Cebeci 16., bayanlarda Merve Çelebi/Buğra Eryıldız 15., Merve Nezir/Aleyna Vence 16. Sırada yer aldı.
Kadınlarda zafer Almanların 
2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite'da, bayanlarda Alman ikili Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann birinciliği elde etti.  Alman çift yarı finalde Makhno kardeşleri 22-20 ve 21-14'lük setlerle 2-0 yenerek finale yükseldi. Yarı finalin bir diğer ayağında ise Belçikalı Mouha/Gielen ikilis, Rus Abalakina/Dabizha çiftini 22-20 ve 21-18'lik setlerle 2-0 mağlup ederek finalde Alman ekibinin rakibi oldu. Altın madalya karşılaşması ise tam anlamıyla bir görsel ziyafete dönüştü. her seti büyük çekişmeye sahne olan maçta Belçikalı rakiplerini 22-20'lik iki set sonunda 2-0 mağlup eden Alman Schillerwein/Tillmann ikilisi şampiyonluğa ulaştı. Belçikalı Mouha/Gielen çifti gümüş madalyada kalırken, bronz madalyayı üçüncülük maçında Rus ekibini 21-13 ve 21-15'lik setlerle 2-0 yenen Ukrayna temsilcisi kazandı.
Erkekler Maç Sonuçları
2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite'da, erkeklerde Rus ikili Igor Velichko/Maxim Sivolap şampiyon oldu. Rus ikili yarı finalde Estonyalı Tiisaar/Nolvak çiftini 18-21, 21-19 ve 15-10'luk setlerle 2-1 yenerek finale çıktı. Yarı finalin diğer ayağında Norveçli Retterholt/Bergerud ikilisi Sırp Kolaric/Klasnic çiftini 30-28 ve 21-12'lik setlerle 2-0 yenerek finalde Rus takımının rakibi oldu. Büyük çekişmeye sahne olan ve her sayısı ayakta alkışlanan final maçında altın madalyayı Norveç takımını 21-16 ve 21-17'lik setlerle 2-0 yenen Rus sporcular Velichko/Sivolap çifti oldu. Bronz madalyayı ise üçüncülük maçında Estonya takımını 2-1 yenen Sırp çift Kolaric/Klasnic ikilisi elde etti. 
Kupalar törenle verildi 
2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite'da derece alanlara, ödülleri maçlardan sonra düzenlenen törende verildi. Ödül töreni öncesi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, organizasyona ev sahipliği ve katkılarından dolayı Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Marina Genel Müdürü Cengiz İnangül’e şükran plaketi verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a şükran plaketi sundu.
 Erkeklerde; birinci olan Igor Velichko-Maxim Sivolap (Rusya) ikilisine kupa ve madalyalarını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz birlikte verdiler.  İkinci Norveçli Lars Tveit Retterholt-Daniel Bergerud, kupa ve madalyalarını TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar'dan aldılar. Üçüncü Sırbistan'dan Lazar Kolaric-Djordie Klasnic'e ise kupa ve madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Şube Müdürü Hüseyin Günaydın ve Mersin Marina Genel Müdürü Cengiz İnangül verdi. Bayanlarda şampiyon olan Alman ikili Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann kupa ve madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz'dan aldılar. Belçikalı ekip Liesbeth Mouha/Katrien Gielen'e ikincilik kupası ve madalyaları Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün tarafından verildi. Ukrayna'dan Inna Makhno/Iryna Makhno üçüncülük kupasını ve madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Organizasyonlar Direktörü Vedat Yüksel ile CEV Teknik Süpervizörü Pier Paolo Murgioni'den aldılar.

Editör: UĞUR FARUK YILDIZ , MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam