Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ingiliz-ve-arap-irki-atlarla-akrobasi-gosterisi-yapacaklar-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İngiliz ve Arap ırkı atlarla akrobasi gösterisi yapacaklar - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İngiliz ve Arap ırkı atlarla akrobasi gösterisi yapacaklar

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 60380

MUŞ

Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenecek, "Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü" etkinlikleri kapsamında, Anadolu Akıncıları Akrobasi ekibi İngiliz veArap ırkı atlarla gösteri yapacak.

Okçular Vakfı ve Malazgirt Kaymakamlığınca 25-26 Ağustos'ta düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilçeye gelen Kapadokya Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneğine bağlı Anadolu Akıncıları Akrobasi ekibi, İngiliz ve Arap ırkı atlarla yapacağı gösteriye hazırlanıyor.

Etkinliğin düzenleneceği Saftekin Mahallesi'ndeki 1071 Zafer Meydanı'na getirilen atlar, eğitmenler eşliğinde gösteri için hazırlanıyor. Akrobasi yapacak sporcular, gösteri öncesi atlara binerek ısınma hareketleri gerçekleştirdi.

Derneğin ikinci başkanı ve akrobasi ekibi yöneticisi İzzet Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında at üzerinde akrobasi gösterisi yapacaklarını söyledi. 

"Atlar üzerinde bir kontrol mekanizması geliştirmiyoruz"

Kendi alanlarında daha çok Arap ırkı atlar kullanırken akrobasi ekibinin İngiliz ırkı atları da tercih ettiğini dile getiren Başar, "Bizim için atın Arap ve İngiliz'i yok. Bizim için atlar insanla beraber hareket etme kabiliyeti kazanmış ise uygun partnerdir. Sporcular atları kendileri seçiyor ve çalışmalarını bire bir yapıyorlar. Sporcular ve atlar adaptasyon ve uyum potansiyellerine göre eşleşiyor. Sahneye çıktığımızda atlar üzerinde bir kontrol mekanizması geliştirmiyoruz. Bu nedenle insanla uyumlu bir hale getirilmiş atlar bizim için en güvenli, en sağlıklı partner oluyor." ifadesini kullandı.

"Malazgirt'te güzel işler yapacağımıza inanıyorum"

Kapadokya Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneğinde görevli antrenör Tuğçe Dede, "Atımın adı 'Sivaslı', 6 yaşında ekibe yeni katıldı. 'Sivaslı' oldukça hızlı ve çok duyarlı bir at. Malazgirt'te güzel işler yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Akrobatların genelikle yurt dışından getirildiğini anlatan derneğin kurucu üyelerinden Sibel Cazgır, "Fakat biz, gençlerimizin de bu konuda son derece yetenekli olduğunu göstermek amacıyla yeni bir akrobasi ekibi kurduk. Ayrıca atlı okçulukta yapıyoruz. Derece almış sporcularımız var. 13 kişilik bir ekibiz. İleride ekip olarak büyüyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam