Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kutsal-topraklarda-haci-adaylarina-sinirsiz-hizmet-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kutsal topraklarda hacı adaylarına sınırsız hizmet - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kutsal topraklarda hacı adaylarına sınırsız hizmet

Eklenme Tarihi: 25 Ağustos 2017, Cuma - 14:00   Okunma Sayısı: 70357

MEKKE

Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda kurduğu hastane, yemek üretim tesisi ve ekmek fabrikasıyla hacı adaylarına hizmet veriyor.

Başkanlığın Mekke'de kurduğu 120 yataklı hastane ile diğer tesisler gazetecilere tanıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Muhammed Zeyid Özel, yaptığı açıklamada, yemek üretim tesislerinin yaklaşık 10 bin metrekarelik alana sahip olduğunu belirtti.

Tesislerde, günde 55 bin kişilik yemek yapıldığını anlatan Özel, yemeklerde kullanılan ürünlerin çoğunun Türkiye'den getirildiğini bildirdi.

Ödüllü mutfak yine ödüle aday

Özel, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl başlattığı uygulama kapsamında hacı adaylarına verilen kumanyaların da tesislerde hazırlandığını ifade etti.

Kumanya dağıtımının Arafat vakfesi sırasında da gerçekleştirileceğini söyleyen Özel, Arafat'taki kumanyalara Türkiye'den getirilen "yaprak sarması" gibi özel yiyeceklerin de ilave edileceğine dikkati çekti.

Ekmek fabrikasında poğaça ve kruvasan da üretildiğini aktaran Özel, Diyanet İşleri Başkanlığının yemek üretim tesislerinin önceki yıllarda Mekke Belediyesinden "en iyi mutfak" ödülünü aldığını, bu yıl da ödüle aday olduklarını sözlerine ekledi.

13 hacı adayı hayatını kaybetti

Mekke Sağlık Ekip Başkanı Dr. Faruk Görgülü, hastanede düzenlediği toplantıda, 120 yataklı hastane, 4 sağlık merkezi ve 11 sağlık ocağı ile hacı adaylarına hizmet verdiklerini söyledi.

Tedavilerde Türkiye'den getirilen ilaçların kullanıldığına işaret eden Görgülü, Arafat'ta ise sağlık hizmetlerini yürütmek amacıyla 3 çadır hastane kurulacağını bildirdi.

Sağlık hizmetlerinde 418 kişinin görev aldığını vurgulayan Görgülü, bugüne kadar 37 bin kişinin muayene edildiğini ifade etti.

Görgülü, Mekke'de 11, Medine'de ise 2 hacı adayının hayatını kaybettiğini aktardı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam