SON DAKİKA
reklam
reklam

Basın kartları değişecek

Eklenme Tarihi: 5 Kasım 2015, Perşembe - 16:00   Okunma Sayısı: 72949

ANKARA

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden (BYEGM), basın kartlarının tertip, dizgi ve baskı bakımından yenileriyle değiştirilmesine karar verildiğini bildirildi.

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamada, 25 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliği'nin 36'ncı maddesinde, "Genel Müdürlük genel kart değişimine karar verebilir" hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüz tarafından basın kartlarının tertip, dizgi ve baskı bakımından yenileriyle değiştirilmesine karar verilmiştir" denildi. 

Kararın, esas mesleği gazetecilik olan ve geçimini sadece bu yolla temin eden basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak, basın kartlarının sahtelerinin kullanılmasının önüne geçmek amacıyla alındığı vurgulanırken, gelen taleplere uygun, uluslararası standartlarda yeni basın kartları hazırlandığı belirtildi.

Yeni kartların yine yatay olarak düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni basın kartlarında, basın mensubunun dijital ortamda alınan fotoğrafı, kişiye özel seri numarası, terimlerin İngilizce karşılıkları ve son kullanma tarihi yer alacak. Kartlarda, ikametgah adresi bölümüne ise yer verilmeyecektir. Genel kart değişimine yönelik olarak, 8 Kasım-31 Aralık 2015 tarihleri arasında Basın Kartı Yönetmeliği'nin 16'ncı maddesi çerçevesinde basın kartı yenileme başvuruları alınacak ve başvuruları müteakip yeni kartlar düzenlenmeye başlanacaktır. Mevcut basın kartları ise 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren geçersiz olacaktır. Mevcut basın kartlarının yenilenebilmesi için, basın kartı yenileme başvurularının, halen basın kartı taşımaya devam edenlerden yönetmelikte belirtilen şartları haiz olanlar tarafından 8 Kasım 2015 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden (yenikart.byegm.gov.tr) elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. Başvurunun yapılması için nihai tarih 31 Aralık 2015'tir."

Basın kartı yenileme başvurusu için izlenecek yöntemin paylaşıldığı açıklamada, halen basın şeref kartı, sürekli basın kartı ve serbest basın kartı sahibi olan basın mensuplarının da başvurularını internet adresinden aynı usulle yapmaları gerektiği bildirildi. 

Göreve bağlı basın kartı taşıyan basın mensuplarından, durumlarında değişiklik olanların ise kart yenileme başvurusu yerine kart bilgilerinde değişiklik başvurusu yaparak kartlarını yenilemeleri gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam