Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cam-kozalaklarini-sepete-donusturuyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Çam kozalaklarını sepete dönüştürüyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Çam kozalaklarını sepete dönüştürüyor

Eklenme Tarihi: 29 Ağustos 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 91585

BOLU

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ormandan topladığı kozalakları tel yardımı ilesepete dönüştüren Muzaffer Özcan, ürünlerini Abant Tabiat Parkı'na gelen tatilcilerin beğenisine sunuyor.

Mudurnu'ya bağlı Bulanık köyünde yaşayan emekli Muzaffer Özcan, çam ağaçlarının kozalak dökmeye başladığı zamanlarda ormana giderek çuvallar dolusu kozalak topluyor.

Kozalakları boyutlarına göre ayıran 70 yaşındaki Özcan, daha sonra bunları tel yardımı ile küçük, orta ve büyük ebatlarda sepetlere dönüştürüyor. Özcan, saatlerce uğraşarak yaptığı sepetleri, doğal güzellikleri ile ünlü, her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Abant'ta tanesini 20 liradan satışa sunuyor.

"Saatlerce uğraşarak kozalakları sanata dönüştürüyorum"

Özcan, AA muhabirine, küçük sepetleri bir, büyük sepetleri yaklaşık iki saatte yaptığını söyledi.

Özcan, çeşitli boydaki çam kozalaklarını bir araya getirerek süs eşyaları yaptığını da anlatarak, "Maket olarak süs eşyası yapmak için çok uğraştım. Kozalakları tellerle birbirine bağlıyorum. Bu iş epey zamanımı alıyor. Bir günde üç tane zor yapılıyor. Kozalağın büyüklüğüne göre zamanı da değişiyor." şeklinde konuştu.

Emekli olduğunu ve boş zamanlarını da kozalaktan sepet yaparak değerlendirdiğini ifade eden Özcan, "Saatlerce uğraşarak kozalakları sanata dönüştürüyorum. Kozalaktan sepet yaparak kazandığım parayla evime ekmek almaya çalışıyorum. Bu işi benden başka yapan görmedim." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam