SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadın akademisyen motosikletiyle dünya turunda

Eklenme Tarihi: 30 Ağustos 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 109640

İSTANBUL

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Asil Özbay, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu göstermek amacıyla tek başına motosikletiyle çıktığı dünya turunda 3 yılda 20 ülke gezdi.

İlk seyahatine Avrupa'dan başlayan Özbay, geçen yıl başarılı bir şekilde tamamladığı yolculuğunda dünyanın en zorlu 10 yolu arasında gösterilen Fas'taki Tizi n'Tichka dağ geçidini tek başına motosikletiyle geçmeyi başardı.

"Şu ana kadar hiçbir yerde sorun yaşamadım"

Tek başına motosikletiyle binlerce kilometre yol kateden ve Moğolistan seyahatini tamamlayarak yurda dönen Özbay, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Özbay, ilk seyahatine Adriyatik Denizi'nin kıyısındaki ülkeleri gezerek başladığını söyledi.

Gezdiği ilk ülkelerin Türkiye'ye yakın ülkeler olduğunu belirten Özbay, "2015'te 'Bir kadın bir motosiklet 10 ülke' projesiyle Yunanistan'dan başlayarak, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, Slovenya, Karadağ, Hırvatistan, İtalya, Slovenya, Avusturya'yı gezdim. Evimden motosikletimle çıkıyorum. Tüm gezilerim Kız Kulesi'nden başladı. Benim hikayemle de uyuşuyor. Kız Kulesi esir bir kızın özgürleşmesini simgeliyor. Yurt dışından önce Türkiye'de de çok yol katettim. Şu ana kadar hiçbir yerde sorun yaşamadım. Arnavutluk'ta biraz tedirgin oldum ve kalmadığım tek ülke Arnavutluk oldu. Orada da herhangi bir sorun yaşamadım, sadece tedirgin oldum." diye konuştu. 

"Fas beni çok etkiledi" 

Dünyada en çok merak ettiği ülkelerden birinin Fas olduğunu ifade eden Özbay, şöyle devam etti:

"Farklı bir kıtayı da merak ediyordum. Bu nedenle Fas'a gitmeye karar verdim. Motosikletimle çıkıp kara yoluyla Fas'a gittim. Fas seyahatim 42 gün sordu. Fas'ın tamamını gezdim. Sahra Çölü'nden okyanus sahillerine kadar gezdim. Fas beni çok etkiledi. Şehirleri birbirinden çok farklı. Kazablanka bambaşka bir ülke gibi. Marakeş çok farklı. Okyanusa girmek mümkünken, doğuya doğru sürüp Sahra Çölü'nde kalabiliyorsunuz."

"Sınırları zorlamayı severim"

Özbay, Asya turuna ise ilk kez bu yıl çıktığını dile getirerek, bu seyahatte Karadeniz kıyılarını takip ettiğini anlattı.

Karadeniz kıyılarını takip ederek Gürcistan ve Rusya üzerinden Moğolistan'a gittiğini aktaran Özbay, "Japonya'ya geçecektim. Rusya vizem bitmek üzereydi ve motosikletim arıza yaptı. Tekrar Moğolistan'a döndüm. İyi ki de döndüm, keşfetme imkanım oldum. Moğolistan'ın insanı inanılmaz saf. Hiç kirlenmemişler, inanılmaz iyi niyetliler." ifadelerini kullandı.

Kişisel yaşamında da sınırları zorlamayı sevdiğini kaydeden Özbay, "Kendi sınırlarımı keşfetmeyi seviyorum. Nerelere kadar gidebileceğimi merak ediyorum. Motosikletle tek başımla seyahat ediyorum. Yalnızlık bir taraftan özgürlük de getiriyor. Tek başına seyahate çıkınca daha fazla kişiyle temasa geçebiliyorsun. Herkes sana kapısını açabiliyor, hikayeni dinlemek istiyor. Bir partnerle, eşle gitsem her şeyi sadece onunla paylaşabilecektim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam