SON DAKİKA
reklam
reklam

Akdoğan AA'nın yeni yayın merkezinin açılışı için Üsküp'te

Eklenme Tarihi: 9 Kasım 2015, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 86980

ÜSKÜP

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansının (AA) Makedonca haber yayınına başlanması ve yeni yayın merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenecek törene katılmak için AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile Üsküp'e geldi.

Özel uçak ile gelen Akdoğan'ı, Büyük İskender Havalimanı'nda, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ve beraberindekiler karşıladı.

Akdoğan, Makedonya Başbakanı Gruevski ile görüştü

Akdoğan, Makedonya'daki temasları kapsamında, Başbakan Nikola Gruevski ile bir araya geldi. Gruevski'nin makamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren görüşme, basının görüntü almasının ardından kapalı gerçekleşti.

Akdoğan, daha sonra, beraberindeki heyetle Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil'in onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Makedonca, AA'nın 10'uncu yayın dili olacak

Haberlerini 9 dilde dünya kamuoyuna ulaştıran Anadolu Ajansı, bugün açılacak Üsküp ofisi ile Makedonca haber yayını da gerçekleştirecek. Makedonca, AA'nın 10'uncu yayın dili olurken, Üsküp ofisi, Makedonca ve Arnavutça yayın merkezi olarak çalışacak.

Makedonca haber yayınına başlanması ve yeni yayın merkezinin açılışı nedeniyle 9 Kasım Pazartesi günü Üsküp'te düzenlenecek törene, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Cemalettin Haşimi, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı, TRT Genel Müdürü Göka, AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, AA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türker Pirtini, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Haber Merkezi Yayın Yönetmeni Selçuk Aval, Ekonomi-Finans Haberleri Yayın Yönetmeni Fırat Gazel, Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, Avrupa ve Amerika Bölge Direktörü Ural Yeşil ile Türk ve Makedon bürokratlar ile bazı gazeteciler de katılacak. 

Anadolu Ajansı'nın Makedonca yayınları "http://www.aa.com.tr/mk" adresinden takip edilebilecek.

Dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma yolunda kararlılıkla ilerleyen AA, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca, Arnavutça ve Farsça yayın yapıyor. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam