SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Binali Yıldırım’dan Başıbüyük’e ziyaret

Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2017, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 65182

İSTANBUL

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Havayolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin babası İslam Ekşi’nin Maltepe’de düzenlenen cenaze töreninin ardından Başıbüyük Mahallesi’nde bir kahvehaneyi ziyaret etti. Ziyarete Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz ve çok sayıda vatandaş da bulundular.
Burada vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, vatandaşların imara yönelik talepleri üzerine, “Ben öyle lafı uzatıp, zurna yapmayı sevmem. Çok net, yerel yönetimlerden, belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, eski Pendik Belediye Başkanımız aynı zamanda İstanbul Milletvekilimiz Erol Kaya, bu işle ilgili görevli. Bu işle ilgili yanlış neyse düzeltecek, sizin mağduriyetinizi giderecek. Tamam mı? Anlaştık, bu mesele bitti.” ifadelerini kullandı.
Başıbüyük’ün Anadolu Yakasının yıllardan beri bilinen en eski muhitlerinden olduğunu dile getiren Yıldırım, “Başıbüyük, Başıbüyük ama çilesi de yıllarca en büyük yer olmuş. Öyle mi? Buranın ulaşım, altyapı, su bütün hizmetler az önce muhtar bu safahatı nasıl Cumhurbaşkanımızın, belediye başkanlığında dokunuşuyla altyapı, yol, su sorununun halledildiğini anlattı. Bizi ta 90’lı yıllara götürdü.” diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım: ’Sızlanmak, ne yapacağız, işte gün yaklaştı’ demektense, bir yerinden başlayıp, adım adım bu işleri tamamlamamız lazım.
Başbakan Yıldırım, aynı zamanda bu bölgelerin deprem riski de taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi:
“İstanbul deprem bölgesi buralar da deprem mıntıkasına yakın bölgeler içinde yer alıyor. Dolayısıyla burada sizlerin beklentisini, hakkını, hukukunu düşünerek bir deprem dönüşümü ihtiyacı var. Öyle mi? İşte yapılan imar çalışmalarının amacı da zaten buna yönelik. Bunu en güzel şekilde herhangi bir hak kaybı olmadan, yeterli yeşil alanlar, ortak kullanım alanları, kamu hizmet binaları, her şeyiyle düşünülmüş bir deprem dönüşümünü bu bölgeye mahsus değil, İstanbul’un her tarafı için yapma kararı aldık. Bunu bir takvimle, bir tarihe, zamana yayarak gerçekleştireceğiz. Bir meseleyi hepimiz çok iyi biliyoruz; depremin olmaması diye bir şey yok. Er, geç deprem olacak. Bunu bütün bilim adamları, teknoloji, tecrübeler gösteriyor. O halde deprem kaçınılmaz ise ne yapabiliriz? Depreme karşı tedbir alırız. Depremi önleyemeyeceğimize göre tedbiri almak bizim elimizde. Ha bu bugünden yarına olacak bir iş mi? Değil. Yılların getirdiği meselelerimiz var. Türkiye genelinde birinci derecede deprem riski altında bulunan bölgelerdeki bina sayısı 7,5 milyon. İstanbul’un yarısından bahsediyoruz en az. Dolayısıyla bunların her şeyiniz olsa bile sıfırdan yenilenmesi, hiçbir sorununuz olmasa dahi 15 yıl. Bir yandan başlayıp parça parça ‘Sızlanmak, ne yapacağız, işte gün yaklaştı’ demektense, bir yerinden başlayıp, adım adım bu işleri tamamlamamız lazım. Bunu inşallah başaracak irade var. Neden var? Çünkü arkamızda siz varsınız.”
Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz : Başıbüyük’lüler olarak mahallemizde yaşamak, ikamet etmek ve dağılmak istemiyoruz. Ziyarette sayın başbakanımıza bu durumumuzu bizzat ilettim. 
Başbakan Binali Yıldırım’ın Başıbüyük  Mahallesi Muhtarlığını ve bir kahvehaneyi sürpriz ziyareti sonrasında Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz ile sıcağı sıcağına bir görüşme imkanı yakaladık. Düşüncelerini sosyal medya üzerinden de ayrıca dile getiren Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz Başıbüyük’lülerin bir arada yaşamak istediklerini ve imar sorunun çözüme kavuşmasının gerektiğini Başbakan Binali Yıldırım’a iletilerini söyledi. Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz  gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanarak ; “Bugün Maltepe Merkez Camiinde Ekşi ailesinin cenazesine katılan Sn. Başbakanımız Binali Yıldırım Beyle yüz yüze görüşme fırsatım oldu. Camide, ‘acaba nasıl yaklaşacağım, ulaşabilir miyim?’ düşünceleriyle beraber, doğal olarak  abdestli olarak girdim. Allah’ın  bir hikmeti ;Sayın Başbakanım tam yanıma denk geldi.
Ben de kendisine ;mahallemizin sorunu olan imar sorununu anlattım ve Mahallemize davet ettim, sorunumuzu not alan Sn. Başbakanımız Binali Yıldırım bey, telefon numaramı aldı ve bizlere en kısa sürede yardımcı olacaklarını ve bilgilendireceğini belirtiler. Daha sonra Sn. Başbakanımız  davetimize icabet ederek Muhtarlığımızı ziyaret etti ve halkımızın sorunlarını dinledi. Biz kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Başıbüyüklüler olarak mahallemizde yaşamak, ikamet etmek ve dağılmak istemiyoruz. Nitekim; ziyarette sayın başbakanımıza bu durumumuzu bizzat ilettim. En önemlisi de bizlere bu imar konusunda gerçekten desteğini vereceğinin sözünü de aldık. Bu sözün tutulmasını ve imar sorununun bir an önce çözüm bulmasını bekliyor ve istiyoruz. “ Diye konuştu ve Başbakan Binali Yıldırım’a mahallesi adına  çok teşekkür etti. 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam