SON DAKİKA
reklam
reklam

MAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ağrikli: Türk-Alman ticari ilişkileri artarak devam ediyor

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 93070

HANNOVER

Makine İhracatçıları Birliği (MAİBYönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ağrikli, son zamanlarda siyaset ortamında yaşanan Türk-Alman gerginliğinin ticari alana pek yansımadığı, Türk-Alman ticari ilişkilerinin artarak devam ettiğini bildirdi.

Hannover'de, 45 ülkeden 2 bin 214 firmanın ürünlerini sergilediği EMO Uluslararası Metal İşleme Makineleri Fuarı devam ediyor. Fuara Türkiye'den 47 firma katılıyor.

MAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ağrikli, fuarda yaptığı açıklamada, son zamanlarda siyaset ortamında yaşanan Türk-Alman gerginliğinin ticari alana pek yansımadığı ifade ederek, şunları kaydetti:

''Firmaların siyasi çekişmelerden pek etkilenmediğini görüyoruz. Almanlar ve Türkler, ticari iş birliklerini biraz daha ileriye taşıma hevesindeler. Mümkün olduğu kadar bu gerginliklerden bahsedilmiyor. Bu tür problemler sadece politika seviyesinde kalıyor. Türk-Alman ticari ilişkileri artarak devam ediyor.''

Konferans, seminer, çalıştay, Endüstri 4.0, robotik ve otomasyon konularında eğitimler sunan Robotation Academy, Additive Manufacturing Academy ve ileride kurulacak olan Virtual Reality Academy ile anlaşma imzaladıklarını bildiren Ağrikli, "Bunların bir şubesini Türkiye’de açmayı düşünüyoruz." dedi.

MAİB Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz da tüm dünyaya hitap eden EMO Uluslararası Metal İşleme Makineleri Fuarı'nda Türkiye'nin varlığını göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Makine ve aksamları konusunda Almanya, İngiltere ve ABD, ihracatımızın yüzde 60'ını kapsıyor. İş birliğimizi artırarak geliştirmeye çalışıyoruz. Teknolojik iş birliği konusunda da çalışmalarımız var. Yani sadece alışveriş değil, teknolojik ortaklığa taşıma konusunda çalışmalarımız var." şeklinde konuştu.

MAİB standını ziyaret eden Hannover Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz ise Türk firmalarının fuara ilgisinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam