SON DAKİKA
reklam
reklam

'Darbeci yönetimin kasıtlı sağlık ihmali cinayet sayılır'

Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 96492

GAZZE

Hamas, eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi BaşkanıMuhammed Mehdi Akif'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Mısır'ın askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesinden yapılan açıklamada da Akif'in ölümü dolayısıyla İslam alemine başsağlığı temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, "Akif'in vefatı, darbeci yönetimin kasıtlı sağlık ihmali ve eziyeti sonucunda kasıtlı bir cinayet sayılır. Bu suç zaman aşımına uğramayacaktır." değerlendirmesi yapıldı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı üstat Muhammed Mehdi Akif'in vefatını derin bir üzüntüyle karşılıyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Akif'in ömrü boyunca ümmetin sorunlarının çözümü ve Filistin meselesi ile halkına destek konusunda büyük bir rol üstlendiği vurgulandı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı eski adaylarından solcu siyaset adamı Hamdin Sabbahi ise "Muhammed Mehdi Akif'e Allah rahmet eylesin ve onu bağışlasın. Sağlık sorunları ve ilerleyen yaşı dolayısıyla tahliye edilmesi talebi konusunda ihmalkar davranan bizleri de Allah affetsin." mesajını paylaştı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır'da Cemaati İslaminin siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tarık ez-Zumer ve muhalif Vasat Partisi Genel Başkanı Ebu'l Ala Madi'nin yanı sıra 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi ile ülkedeki solcu ve liberal muhalif isimlerden Halid Ali, Hazım Abdulazim, Memduh Hamza ve Mustafa Kamil es-Seyyid de mesajlarında başsağlığı diledi.

Muhammed Mehdi Akif'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, tutulduğu hapishaneden Kasr el-Ayni Hastanesi'ne nakledildiği ve burada hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam