Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-baba-yadigari-degirmenin-tasini-kizi-donduruyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Baba yadigarı değirmenin taşını kızı döndürüyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Baba yadigarı değirmenin taşını kızı döndürüyor

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 58099

AMASYA 

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Kezban Çetin, baba mesleği olan değirmenciliği devam ettiriyor.

Babası vefat ettikten sonra duran değirmen taşlarını yeniden döndürmek için harekete geçen Çetin, kolundaki bilezikleri bozdurarak işe koyuldu.

Eskiden atlarla döndürdükleri taşları, elektrikle çalıştırmak için yeni donanımlar alan Çetin, değirmende ürettiklerini satmak için de dükkan açtı.

Babasından kalan değirmeni yeniden çalıştıran, eşi, oğlu, kızı ve gelini için de yeni bir ekmek teknesi oluşturan Çetin'in hedefi ise gelecekte bakliyat fabrikası kurmak.

Kezban Çetin, AA muhabirine, erkek mesleği olarak görülen değirmenciliğin bir kadın için zor olduğunu, buna rağmen işini severek yaptığını söyledi.

"Tekrar bu taşların dönmesi en büyük mutluluğum"

Küçük yaşlarda babasıyla geldiği değirmende, babasına yardım ettiğini anlatan Çetin, "Babamı kaybettikten sonra bu değirmen taşları yeniden dönsün istedim. Biraz birikmiş paramız vardı, bileziklerim vardı. Ev alacaktık, ben bu işi yapmayı istedim, eşim ilk başta karşı çıktı ancak daha sonra kabul etti ve bu işe başladım. Tekrar bu taşların dönmesi en büyük mutluluğum." dedi.

Değirmenin yeniden çalışmasıyla, değirmende çiftçilerden aldığı buğdayları öğüterek, yarma, köftelik ve pilavlık bulgur haline getirdiğini, bu ürünleri açtığı dükkanda satmaya başladığını, aynı zamanda, erişte, çorbalık hamur, tarhana, salça ve marmelat gibi ürünler de ürettiğini belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Babamın zamanında değirmen taşlarını atlarla döndürüyorduk. Şimdi bunu elektrikle yapıyoruz. Oğlum, kızım, gelinim, kardeşim yanımda çalışıyor. Eşim emekli olduktan sonra o da burada çalışmaya başladı. Çok şükür işlerimizden memnunuz. Hedefim ileride devletten destek alıp bir bakliyat fabrikası açmak, işlerimi büyütmek."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam