SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na doğru

Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 77530

ANKARA - 

CHP, 3 Mayıs'ta başlayan takvim çerçevesinde ilçe ve il kongrelerini yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. 

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHPMerkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 3 Mayıs'ta aldığı karar doğrultusunda kongre takviminin başladığını anımsattı. 

Sürecin demokratik bir şekilde devam ettiğini belirten Bingöl, 15 Ekim'de ülke genelindeki mahalle delegeleri seçimlerinin tamamlanmış olacağını ifade etti.  

Ekim ayından itibaren de ilçe kongrelerinin başlayacağını açıklayan Bingöl, "Akabinde il kongrelerimizi yapacağız. İl kongrelerimiz Aralık ayının 25'inde tamamlanarak Parti Meclisi'ne (PM) sunulacak." dedi.

PM'nin alacağı karar doğrultusunda muhtemelen gelecek yıl Ocak ayında CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştireceklerini aktaran Bingöl, şöyle devam etti:

"Şu anda üye güncellemesi, üye listelerinin askıya çıkarılması, itirazlar, bunların tamamı bitti. 10 Eylül'den itibaren delege seçimlerini başlattık. 15 Ekim'de bunu tamamlayacağız. Burada tamamen bir demokratik süreç işliyor. Son derece şeffaf. Sandıkları mutlaka koyduruyoruz. Ciddi bir de katılım söz konusu. Bizim tüzüğümüz gereği delege seçimlerinin ilk gününde belli çoğunluk sağlanmadığında seçim ikinci güne kalıyor. İkinci gün çoğunluk aranmadan delege seçimleri yapılıyor ancak bu yıl yoğun katılım olduğu için mahalle delege seçimlerinin çok önemli bir kısmı ikinci güne kalmadan yapılıyor."

Mahalle delege seçimlerinin çoğunda, en az iki, bazen üç, bazen de dört listenin yarıştığını söyleyen Tekin Bingöl, bunun da seçimlerin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

"Çok yoğun başvurular söz konusu oluyor"

Bingöl, Ocak 2018'de yapılması beklenen 36. Olağan Büyük Kurultay'a ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

CHP'de, daha mahalle delegelerinin tespiti aşamasında bir parti içi demokrasi sürecinin işlemeye başladığını aktaran Bingöl, büyük kurultayın da aynı anlayışla gerçekeşeceğini dile getirdi. 

Bingöl, şunları söyledi:

"Bundan önceki kurultaylarda olduğu gibi CHP'de genel başkan adayları olabilir. Bu çok doğal. Çünkü CHP'de bir biatçı anlayış söz konusu değil, lider sultası söz konusu değil, o açıdan bu kurultay da aynı anlayışla geçecek. Yine PM üyeliği için çok yoğun başvurular söz konusu oluyor. Son derece coşkulu, katılımcı bir kurultay gerçekleştireceğiz. Çünkü bizi diğer siyasi partilerden ayıran en temel özelliklerden bir tanesi parti içi demokrasi anlayışımızdır. Asla bir dayatmacı anlayış söz konusu değil. Adayların genel başkan tarafından tespit edildiği ve hiç kimsenin çıkıp aday olma cesaretini gösteremediği diğer siyasi partilerle karşılaştırıldığında CHP'nin bu demokrasi kültürünü nasıl içselleştirdiğini bir kez daha 36. Olağan Kurultayımızda göreceğiz."

Ön seçim sürecek

CHP'de milletvekili adaylarının büyük bir çoğunluğunun ön seçimle belirlendiğini hatırlatan Bingöl, önümüzdeki seçimlerde de aynı yöntemin devam edeceğini bildirdi. 

7 Haziran'da yapılan genel seçimde 56 seçim bölgesinde ön seçim yaparak adaylarınıbelirlediklerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Tüzüğümüz bunu öngörüyor. Önümüzdeki dönemlerde de tüzüğün amir hükümleri doğrultusunda adaylarımızın tespiti gerçekleştirilecek." diye konuştu.  

 

Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam