Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-bu-topraklarin-muziklerini-yapiyoruz-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Bu toprakların müziklerini yapıyoruz' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Bu toprakların müziklerini yapıyoruz'

Eklenme Tarihi: 1 Ekim 2017, Pazar - 18:00   Okunma Sayısı: 67192

İSTANBUL - Kaan Burak Şen

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde Türkçe, Kürtçe ve Arapça müzik yapan sokak müzisyenleri, şarkılarıyla kardeşlik mesajı veriyor. 

Bir yıldır İstiklal Caddesi’nde sokak müziği yaptığını belirten İsmail Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkçe, Kürtçe, Karadeniz havaları, Zazaca, Azerice okuyorum. Yani bu toprakların müziklerini yapıyoruz.” dedi. 

İnsanların şarkıların dillerini anlamasalar da gelip müziklerini dinlemelerinden mutluluk duyduğunu anlatan Koyuncu, “Mesela biz Kürtçe söylediğimiz zaman, Kürtçe bilmeyen insanlar da bizi dinliyor. Türkçe söylediğimiz zaman yine aynı şekilde. Bu bizim hoşumuza gidiyor. Bu bizim işimize daha sımsıkı sarılmamıza neden oluyor. Burdayız, devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.   

“Tek bir toplum olduğumuzu göstermek istiyoruz”   

Ferman Ergin ise üniversite eğitimi devam ederken ek olarak sokak müzisyenliği de yaptığını belirterek, “Günümüzdeki olaylar, toplumda ortaya çıkan bu ayrışmada bize düşen görev, evrensel müzik yapıp ayrışmadan ziyade bütünleşme çabası. Her şekilde, her tondan, her ezgiden şarkıları, türküleri halkımıza ileterek hepimizin birbirine bağlı, tek bir toplum olduğunu göstermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Talat Akar da sokakta müzik yapmanın farklı bir duygusunun olduğuna dikkati çekerek, “Müzik her zaman evrenseldir. Farklı etnik kökenler var. Herkesin algısı farklı. Biz müzik yaptığımızda Türkçe, Kürtçe, Arapça da yapıyoruz. Buraya insanlar geliyor, bizi izliyorlar, yalnız bırakmıyorlar. Dinlerken mutlu oluyorlar. Bunu bize hal ve tavırlarıyla gösteriyorlar.”  dedi.

“Gece müziği bambaşka bir şey” 

Yedi aydır sahneleri bırakıp sokak müziği yapmaya başladığını dile getiren Özgür Çabaş da, “En son sahnedeyken adamın biri bana bardak fırlattı. Sokak gerçekten güzel bir şey. Sokakta özgür hissediyorum.” dedi. 

Çabaş, geceleri müzik yaptığını aktararak, şunları söyledi: 

“Bir aralar gündüz çalıyordum. Gündüzü sevmedim. Gece müziği bambaşka bir şey. Çünkü yıldızlara bakarak annemi hatırlıyorum. Annem memlekette olduğu için yıldızlar hep annemi bana hatırlatıyor.”

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam