Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ak-parti-kartal-ilce-teskilati-kartal-belediyesi-onune-siyah-celenk-birakti-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı, Kartal Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı, Kartal Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı

Eklenme Tarihi: 3 Ekim 2017, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 64110

İSTANBUL

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer, ellerindeki döviz ve siyah çelenkle  28 Eylül Perşembe günü Kartal Belediyesi’ne yürüdü. Yürüyüşe  AK Parti  İstanbul  Milletvekili Osman Boyraz ile  AK Parti  Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman ile AK Parti Meclis Üyesi Ebubekir Taşyürek’ de katıldı.
Belediyenin Sosyal Medyadaki Paylaşımına AK Parti Kartal İlce Teşkilatından Tepki Geldi
AK Parti Kartal İlçe teşkilatınca yapılan siyah çelenkli protestonun sebebi 26 Eylül Salı günü Kartal Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma dayanıyor.  Yapılan paylaşımda dünyaca ünlü televizyon dizisi ‘ Game of Thrones’ a atıfta bulunan belediyenin  sosyal  hesabındaki paylaşımda dizinin içerisinde bulunan ve ”Akyürüyenler”  olarak da bilinen bir ırkı imalı bir şekilde kullanmaları Ak Partilileri kızdırdı.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan  Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada ise “ Ahlaksızlık ve Edepsizlik “ olarak nitelendirdikleri bu durum için belediye başkanından özür dilemesini ve  bu paylaşımı yapanlar hakkında işlem yapılmasını istedi. Bu arada Kartal Belediyesi’nin hesabından yapılan bir başka açıklamada ise  “Sadece bir diziyi konu aldıklarını ve hiç bir kurum ve kuruluşu hedef almadıklarını fakat belediyeyi bu olaydan dolayı yıpratma amacı güdüldüğünden önceki paylaşımı kaldırdıklarını”  belirttiler.
Protestocu Grup Kartal Belediye Başkanı Öz’e İstifa Çağrısında Bulunurken AK Parti Kartal İlce Başkanı Akman Basın Açıklaması Yaptı. 
Protestocu grup ise 28 Eylül Perşembe günü toplanarak  sloganlar eşliğinde ve ellerindeki dövizlerle Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü protesto edip istifaya davet ettiler.
Kartal Belediye binası önünde bir basın açıklaması yapan Kartal Ak Parti İlçe Başkanı Av.Mehdi Akman ise yaptığı açıklamada ise  şunları söyledi; 
“26 Eylül 2017 Salı günü bir kamu kurumu olan Kartal Belediyesi, resmi kurum olma hüviyetine yakışmayan imalı bir üslupla AK Parti’lileri kast ederek ağır hakaret içeren ifadeyi resmi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır.
Yaptığı bu paylaşımdan dolayı özür dilemesi gerekirken, Kartal halkının zekasıyla alay eder gibi lakayt bir açıklama yaparak özrü kabahatinden büyük bir tavır sergilemiştir.
Belediye başkanlıkları halka hizmet etmek için halkın yönetenlere emanet ettiği kurumlardır. Bu kurumları babanızın çiftliği gibi yönetemeyeceğiniz gibi, kafanıza estiği gibi istediğinizi yapabileceğiniz kurumlar da değildir.
Resmi kurumların sosyal medya hesapları da bu ciddiyette, dikkatli paylaşım yapılması gereken mecralardır.
Belediye adına sosyal medya hesapları belediye başkanlığını temsil eder. Milletin vergileri ile finanse edilen bu mecralarda millete hakaret etmek ahlaksızlık ve edepsizliktir.
CHP’li Kartal Belediyesi maalesef hala milleti hor gören eski anlayışını içinden atamamıştır. Bu anlayışı zaman zaman farklı şekillerde zuhur etmektedir. Geçen hafta da Belediye Meclisi görüşmelerinde Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan Kartal halkına “hayvan” benzetmesi yaparak vatandaşlarımızı aşağılamış ve hakaret etmiştir. Aslında bu durum CHP’nin “Milletin değerlerini ve Milleti aşağılayan” tavrında ortaya çıkan genel bir özüne dönüştür. 
Sosyal medya hesaplarının başına getirdiğiniz kişiler hata yapabilir, yanlış yapabilir, yaşanan durum gibi edepsizlik (!) de yapabilir. Ama Belediye Başkanı olarak size düşen görev, gereğini yapmak ve Milletten özür dilemektir. Milletin affedip etmeyeceği de milletin takdir edeceği bir tavırdır.
Peki böyle mi oldu? Hayır.Bu ahlaksız paylaşımları yapanlar ikinci bir paylaşım yaparak alaylı bir üslupla yanlış anlaşıldık gibisinden ifadeye yer verdiler. Bu sabah da konuyla ilgili üçüncü paylaşım yaparak gene yanlış anlaşıldıklarını tekrar ederek paylaşımdan kaldırdıklarını söylüyorlar. Maalesef paylaşımları yapanlar hala olayın ciddiyetinde değiller ve milletin zekasıyla alay etmeye devam ediyorlar. Yazıklar olsun !
Ar damarı çatlamış bu adamlar hala görevlerine devam ediyor.Maalesef Belediye Başkanı Altınok Öz’de bu ahlaksızlığa ortak olarak, bu ahlaksızlığın müsebbibi ve teşvikçisi konumunda olmuştur.
Sizlerin ve tüm kamuoyunun huzurunda bu hakaretamiz ve edepsiz paylaşımı kınıyoruz. Bu saatte kadar yapılan hakaretler karşısında özür dilemeyen Belediye Başkanının bundan sonra dileyeceği özrün de bir önemi olmadığını düşünüyor, istifa etmesini bekliyoruz.”
Açıklamadan sonra ise Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Mehdi Akman, Ak Partili meclis üyeleri, parti yöneticileri ve beraberinde çok sayıda partili ile birlikte belediye binasına yürüdüler. “İstifa Et Altınok Öz, Hakaret Etme, Dizi izlemeyi bırak” yazan pankartlarla belediye binası önüne gelen grup burada uzun süre ‘Altınok istifa’ sloganları attı. Toplanan grup Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve İlçe yöneticilerinin belediye önünde yaptıkları açıklamanın  ardından sessizce dağıldılar. 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam