Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-dusdunyadan-yeni-klip-gece-gibi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Düşdünya’dan yeni klip ‘Gece Gibi’ - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Düşdünya’dan yeni klip ‘Gece Gibi’

Eklenme Tarihi: 9 Ekim 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 110046

İSTANBUL

Öncelikle yeni şarkı ‘’Gece Gibi’’ ve klibi hayırlı olsun. 
Düşdünya: Teşekkür ederiz. 
Çağatay Topcu: Çok sağol. 
’’Gece Gibi’’ klibinin çekilme hikayesi nasıl gelişti?
Düşdünya: Çağatay Topcu ile yıllar öncesine dayanan bir dostluğumuz vardı ve kendisinin çıkardığı işleri yakından takip ediyorduk. Özellikle kendisine özgü tarzıyla çektiği kısa filmleri çok beğeniyorduk. Acaba bu tarzı kendi kliplerimizden birinde uygulayabilir miyiz diye kendisiyle bir araya geldik ve ortaya Gece Gibi çıktı.
Çağatay Topcu: Düşdünya grubu ile uzun zaman önce tanıştım. Kendilerini değişik projelerle sahnede izleyip fotoğraflarını çekmiştim. Ayrıca ben de müzik yaptığım için kendileriyle müzikle ilgili ilişkimiz bugün de devam etmektedir. Grup ile bir araya geldiğimde daha önceki işlerimden örneklerle Gece Gibi klibinin ana hattını belirledik. Düşdünya ile görsel zevklerimizin uyumu hızlıca işe başlamamı sağladı. 
“Gece Gibi’’ klibi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Düşdünya: Dar bir zaman dilimimiz vardı. Ve pek yüksek sayılmayacak bir bütçemiz. Bu şartlarda zekice kotarılmış bir klip ortaya çıkarmak durumundaydık.
Çağatay Topcu: Gece Gibi çok iyi bir şarkı. Sözleri ve müziğiyle çok etkileyici bir yapısı var. Klipte sıkça kullandığım imgeleri kullandım. Bunlar, gölge ve çerçeve idi. Şarkı, kullanmayı sevdiğim imgeleri kullanabilmeme imkan verdi. Bunun için ayrıca şanslıyım. Bol bol Haydarpaşa ve Kadıköy de klipte mevcut. 
Peki çekim ortamı nasıldı?
Düşdünya: Klibi çekerken iki set kurduk. Esasında ilk planımızda daha fazla set ve daha fazla sahne vardı, ancak uymamız gereken bir zaman tablosu vardı ve beraber daha az plan çekmeye karar verdik. İlk önce grubun performans görüntülerini çektik. Parçanın adına uygun, gece hissiyatını en iyi şekilde verecek görüntüler yakalamamız gerekiyordu. Klip boyunca dev bir projeksiyon cihazı grubun performans görüntülerinin üzerine önceden hazırlanmış gece görüntüleri ve efektleri yansıttı. Bu renklere en iyi uyum sağlayacak enstrüman, kıyafet vb. gibi dokuları da seçmemiz gerekiyordu. Neyse ki elimizde aralarından en uygunlarını seçebileceğimiz enstrümanlar mevcuttu.
İkinci seti ise kadın ve erkeğin görüntülerine ayırdık. Bunlar için de bir kaç mekanda çekim yaptık. Ana mekanımız Karaköy’de Osmanlı döneminden kalma, restore edilmiş bir kafe idi. Çağatay’ın kafasındaki efekt ve geçişleri uygulayabilmek için bolca retro-vintage malzeme bulmamız gerekiyordu. Mekandaki mevcut nesnelere biz de kendi getirdiklerimizi ekleyince burada da zengin bir portföy çıktı karşımıza.
Elimizde klipte hiç kullanmadığımız mekan çekimleri de var ve bunları da ileride uygun bir formatta ortaya çıkarmayı düşünüyoruz.
Çağatay Topcu: ‘’Gece Gibi’’nin karanlık yapısını grubun performansı, kadın-erkek ilişkisini ise iç mekan, aydınlık ve naif bir şehir içeren görsellik ile planladım. Düşdünya performans çekimlerinde projeksiyon makinası kullandık. Grubun üzerine vuran karanlık görüntülerle karamsar yapıyı oluşturmuş oldum. Kadın-erkek ilişkisini anlattığımız çekimler iç ve dış mekan olmak üzere Karaköy’de çekildi. Çerçevelerin yer aldığı planlar ve diğer tüm dış mekan görüntüleri Kadıköy’de çekildi. 
Yönetmen-oyuncu uyumu önemlidir. Yasemin ve Alper istediğim performansı yakaladılar ve oyun yönünden klibin dramatik yapısı yerine oturdu. Diğer çekimler bu naif yapıyı destekleyen planlar içeriyordu. Klibin tüm dinamiklerini çekimler sırasında sağladık. 
Klibin setleri boyunca herkes elinden gelenin fazlasını yaptı ve kurgu sürecine elimizde birçok materyal ile girdik. 
’’Gece Gibi’’ müzik videosuyla alakalı nasıl tepkiler aldınız?
Düşdünya: Klip ile ilgili aldığımız tüm tepkiler çok olumlu. Bizi en sevindiren tarafı ise, parçanın gerçekte neyi anlattığının sadece klibin son sahnesinde ortaya çıkıyor olması ve izleyen insanların bize bu kontrastlığı fark ederek gelmeleri, klibi sonuna kadar izlediklerini gösteriyor. Normalde klibi izleyen birisinin parçanın bir aşk ayrılığından bahsettiğini düşünmesi gerekir, ama gerçek öyle değil ve bu da ancak klibin sonunda Çağatay’ın kendine özgü tarzıyla soğuk bir duş gibi bize çarpıyor. Zaten hedeflediğimiz buydu ve çok büyük oranda hedefimize ulaştığımızı söyleyebiliriz.
Çağatay Topcu: Şarkı-klip uyumu çok önemlidir. Bu uyumun içinde şarkının melodisinden temposuna, klibin içeriğinden rengine kadar birçok dinamik var. Video klip meselesini müziğe görsel boyut katmak olarak algılıyorum ve bu yönde işler yapıyorum. 
Gece Gibi de dahil olmak üzere hemen her işimde olumlu tepkiler aldım. Klipte anlatmayı hedeflediğimiz hikaye çok büyük oranda seyirciye ulaştı. Bu da bize moral veriyor. 
Kliple ilgili ilginç bir anınız var mı?
Düşdünya: Klibin son sahnesinde Alper’in ölü adamı oynaması gerekiyordu. Ama bir sebepten dolayı ölü gibi dursa da sürekli gülümsüyordu, bu sahnenin gerçekçiliğine biraz ters düştüğü için aynı sahneyi defalarca çekmek durumunda kaldık. En sonunda Çağatay tatlı-sert bir basketbol koçu edasıyla Alper’in uzunca bir süre gülümsememesini sağladı. Sahne bir kerede başarıyla çekildi.
Çağatay Topcu: Performans görüntülerini çekmek için çekim yapılacak mekanı fotoğraf çekmek ve analiz etmek için çekim öncesinde görmek istedim. Hamid ve Barış ile mekana gittik. Gördüğüm tek şey normal bir ofisti. Bu adamlar burayı nasıl bir sahneye çevirecek diye düşünürken enstrümanları yerleştirmeye başladılar. Yaklaşık 1 saat içinde karşımda profesyonel bir sahne vardı. Her şey yerli yerinde tam bir sahne… Benim için ilginç bir deneyimdi. 
Düşdünya yaptığı işi çok iyi bilen bir grup. Bu, profesyonel hayatta önemli bir detaydır. 
Bundan sonra sizleri yeni çalışmalarınızla görmeye devam edecek miyiz?
Düşdünya: Elbette. Bekleyelim ve görelim.
Çağatay Topcu: Nefes aldıkça üretmeye devam. 
Düşdünya ‘’Gece Gibi’’ Künyesi
Vokal: Özgür Tekin 
Davul: Güvenç Kaplan 
Bas Gitar: Barış Koşbay 
Gitar: Burak Koşbay
Gitar: Hamid Nejatemin 
Yönetmen: Çağatay Topcu 
Görüntü Yönetmeni: Ahmet Can Döşemeci 
Oyuncular: Yasemin Yüksel & Alper Deniz 
Post Prodüksiyon: Ulaş Emir Mutlu
Düşdünya ‘’Gece Gibi’’ müzik videosunu izlemek için ise; https://www.youtube.com/watch?v=OvwEUHXgkgE linkini tıklamanız yeterli. 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam