SON DAKİKA
reklam
reklam

“19 Z’mi bana geri ver”

Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 108877

İSTANBUL
Bir süredir devam eden ve Zümrütevler Halkı’nın büyük oranda kullandığı Kadıköy-Zümrütevler seferini yapan “ 19Z “isimli hatlı otobüslerin kademeli olarak kaldırılması mahalle halkında şok etkisi yapmıştı. Mahalle halkının en çok kullandığı hatlardan biri olan 19Z’nin kaldırılması  üzerine Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan’ın girişiminde hattın kaldırılmaması için imza kampanya başlatılmıştı.
Halkın büyük oranda destek verdiği imza kampanyası kısa zamanda yüzlerce imzaya ulaşmıştı. KM 43 ve KM 44 isimli hatların bir süre önce hizmete başlaması halktı sevindirmişti. Ancak bu yeni hatların gelmesiyle birlikte 19Z hattının kademeli olarak kaldırılacağı haberi halkı tedirgin etmişti.
Mahalle halkının yüzde 80 oranında bu durumdan rahatsız olduğu ifade eden Zümrütevler Mahallesi halkı “Bu duruma tabii ki duyarsız kalmayacağız”
Hattın kaldırılmaması için demokratik haklarımızı kullanarak imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Zümrütevler Mahallesi halkı 7 Ekim Cumartesi günü saat 16,30’da 19 Z hattının normale dönmesi için Zümrütevler Mahallesi dönüş durağında basın açıklaması yaptılar. 100 kadar mahalle sakini, sloganlarla sesini duyurmaya çalıştı. Çevik kuvvet ve bir de  TOMA‘nın uzaktan izlediği kalabalığın iki yanında özel harekatın 2 aracı bekledi.
Çok sayıda mahallelinin de meraklı bakışlarla izlediği grup; “Ulaşım hakkımız engellenemez”, “Aktarmasız ulaşım istiyoruz”, “19 Z’mi bana geri ver” şeklinde sloganlar atarak, yürüyüşe geçti. Bu sırada körüklü bir 19 Z otobüsünün gelmesini alkışlarla karşılayan grup, slogan atarak 15'evler Durağına ulaştı.
Burada Ceren Cansu Sayın, mikrofonu basın açıklamasını yapacak olan yine mahalle sakinlerinden  Elif Yılmaz Tabak’a verdi.
“Müşteri değil, yurttaşız” diyerek konuşmasına başlayan Tabak; ulaşımın bir hak ve hizmet olduğunu belirterek, belediyenin karlılık gözeterek, 24 olan 19 Z otobüs sayısının 8 adede düşürdüğünü, açığın da , şimdilik ücretsiz aktarmayla kapatılmaya çalışıldığını söyleyerek şöyle dedi: “ AVM’lerin kapısına kadar metro hattı giderken, okul, hastane gibi kamu alanlarına  ulaşım kısıtlı. Mahallemize çalışan direkt otobüsü 8’e düşürdüler. Çocuklar, yaşlılar ve engelliler için aktarma büyük sorun oluyor. Otobüs seferlerinin yeterli düzeye çekilmesini istiyoruz”
Yoldan geçen araçların da kornalarla destek verdiği grup, saat 17.05’te sessizce dağıldı.
Grup tarafından yapılan basın açıklamasında ise şu cümlelere yer verildi.
“Yoğun çabalar sonucu Zümrütevler Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan 19Z, mahalleden Kadıköy’e direkt ulaşım sağlayan tek toplu taşıma aracı. Zümrütevler, Maltepe’nin en kalabalık mahallesi olmasına rağmen, aktarmasız ulaşım sağlamak isteyen mahalleli için yalnızca 24 adet 19Z otobüsü bulunmaktaydı. Son uygulamayla bu yetersiz sayı daha da düşürülerek geriye 8 araç bırakıldı. Kaldırılan direkt seferler yerine metro aktarması yapılacak şekilde düzenlenen yeni otobüs hatları getirildi.
Bizlere seçim hakkı verilmeden, adeta bir lütuf gibi sunulan, şimdilik parasız aktarma yapabildiğimiz bu yeni otobüs hatlarının, ne zamana kadar parasız hizmet vereceği hususunda bilgilendirilmedik.
Bunun üzerine seferber olan mahalleli bu değişiklikten duyduğu rahatsızlığın giderilmesi için imza toplayarak şikayet dilekçeleri yazarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne seslerini duyurmaya çalıştı
Bizler Zümrütevler Halkı olarak, bizi mağdur eden hiçbir değişikliğin, lütuf olarak sunulamayacağı konusunda ısrarcıyız.
Metro hattı ise alış veriş merkezlerinin içlerine kadar uzanırken hastanelere, okullara ve daha birçok, halk için ulaşımı elzem olan, kamu kurumlarına ulaşım sağlamamaktadır.
Başta mahallemizin engelli ve yaşlı bireyleri olmak üzere, tüm mahalleli bu değişiklikten rahatsız. Bizler günlük hayatımızı fazlasıyla zorlaştıran bu mağduriyetin derhal giderilmesi ve hakkımız olan nitelikli, güvenlikli ve parasız ulaşımın sağlanmasını istiyoruz.
Başlıca taleplerimiz şunlardır;
1. 19Z otobüs hattı seferlerinin yeterli sayıya getirilmesi,
2. Otobüs güzergahlarının, halkın kamusal ihtiyaçlarını rahatça sağlayabileceği şekilde düzenlenmesi,
3. Yapılacak olan değişikliklerin, çevre ve kent konusunda yetkin meslek sahiplerince, halkın çıkarları gözetilerek, değişikliklerden etkilenecek olan mahalleliye danışılarak yapılması.” 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam