SON DAKİKA
reklam
reklam

5 bin yıllık 'Troya'nın belgeselini çektiler

Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 68374

ÇANAKKALE 

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018'i "Troya Yılı" ilan etmesinin ardından, tarihi milattan önce 3 binli yıllara kadar uzanan Troya Antik Kenti'nin tanıtımı için belgesel çekildi.

Yönetmen ve oyuncu Özgür Özgülgün tarafından bakanlığın izniyle çekilen "Troia" adlı 30 dakikalık belgesel, 15 günde tamamlandı.

Belgesel yönetmeni Özgülgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Troya'nın tarihinin milattan önce 3 binli yıllara kadar uzandığını söyledi.

Bakanlığın 2018'i "Troya Yılı" ilan etmesinin ardından belgesel çekimleri için hazırlıklara başladıklarını belirten Özgülgün, şöyle konuştu:

"15 kişilik ekiple Çanakkale'ye gelip bölgeyi çeşitli açılardan, havadan, karadan ve farklı tekniklerle görüntüledik. Bakanlığın bu kapsamdaki film ve belgesel çalışmalarının birçoğunu biz yapıyoruz. Bu seneki tüm ağırlığımızı ve yoğunluğumuzu da Troya'ya verdik. Bu filmin 2018'e uğurlu geleceğini düşünüyorum. Tabii ki hem Çanakkale'ye hem Troya'ya."

Belgeselde denizden yaptıkları çekimlerin de bulunduğunu dile getiren Özgülgün, "Çanakkale bölgesi özellikle arkeolojik anlamda bulunmaz bir nimet. Sadece Troya değil bölgede birçok önemli antik kent mevcut. Tabii 60-70 kent içinde çekimler için detaylarda en bilindikleri tercih ettik. Bu sayede bölgenin tanıtımına küçük katkılar sunmak istedik." ifadelerini kullandı.

"Troya turist akınına uğrayacak"

Raporların 2018'de Troya'nın inanılmaz bir turist akınına uğrayacağını gösterdiğini anlatan Özgülgün, şöyle devam etti:

"Burası dünya üzerinde en bilinen yerlerden birisi. Homeros'un İlyada ve Odysseia destanlarıyla tanınıyor. Hatta Batı'nın ilk edebi kaynaklarının burada yazıldığına dair veriler mevcut. Buranın bizim topraklarımızda bulunmasının büyük şans olduğunu düşünüyorum. Bu projede yer almaktan çok mutluyum. Bize bu konuda herkes çok yardımcı oldu. Sonraki süreçte bütün bölge insanı olarak Troya'nın tanıtımına bir nebze olsun katkıda bulunmamız gerekiyor."

"Tanıtımlarda sponsor desteği çok önemli"

Prodüksiyon şirketinin sahibi Merve Başcumalı ise bu tür çalışmaların en önemli ayaklarından birinin sponsor firmalar olduğunu kaydetti.

Çanakkale ve ülke için 2018 Troya Yılı'nın çok önemli dönüm noktası olduğunu belirten Başcumalı, "Bölge, ülke turizminin gelişmesi, ilerlemesi açısından önümüzdeki yıl turizm paydaşları için çok önemli. Ancak bu tür film ve belgesel gibi tanıtıcı faktörlerin sponsorlarca da desteklenmesi gerekiyor. Tanıtımın güzelliği ve sağlamlığı kadar bunun için gerekli destekleri sağlayacak sponsorlar da önemli." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam