SON DAKİKA
reklam
reklam

Milli basketbolcu Semih Erden: Basketbolu uzun yıllardır oynuyorum ama yeni başlamış gibiyim

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2017, Cumartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 328839

İSTANBUL - Ercan Doğan

A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Semih Erden, kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçirdiğini söyledi.

Geçen sezon Darüşşafaka Basketbol'da ağır bir sakatlık yaşayan ve yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalan Semih Erden, bireysel olarak çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kulüplerin transfer tekliflerini değerlendiriyor.

Yaşadığı uzun sakatlığa rağmen tek başına çalışarak Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli takımın kadrosuna girmeyi başaran ve ortaya koyduğu performansla dikkati çeken Semih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kariyerimin en güzel dönemlerinden birindeyim. 5-6 sene daha oynayabilirim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Basketbolu uzun yıllardır oynuyorum ama sanki yeni başlamış gibiyim." diye konuştu.

Milli takımda forma giyerken yeni başlayan bir oyuncunun duygularını hissettiğini vurgulayan Semih, "Transfer olacağım takımda da bunu yaşayacağım. Benim için her sene bir sınav. Bu sezon da bir şeyleri ispatlama sezonum. Milli takımda başladım, imza atacağım takımda da ispatlayacağım şeyler olacak." ifadelerini kullandı. 

"Daha kuvvetli dönmek için özel antrenman yapıyorum"

Henüz bir takımla anlaşmamasına rağmen günde 4-5 saat özel antrenmanla hazırlıklarını sürdüren milli basketbolcu, çalışmalarının iyi gittiğini anlatarak şunları söyledi:

"Herhangi bir takımla anlaşmış değilim, bundan dolayı da özel programım var. Her gün yaklaşık 4-5 saat antrenman yapıyorum. Hem eksiklerimi tamamlamak için hem daha kuvvetli dönmek için özel antrenman yapıyorum. Yaklaşık 2-3 haftadan beri böyle, yoğun bir tempom var. Sakatlığı geçen sezon yaşadım. Çok şükür iyi bir şekilde atlattım, iyi şekilde döndüm. Bunu da milli takımda oynadığım maçlarda gösterdiğime inanıyorum. Şu an için sorun yok hatta daha iyiyim diyebilirim."

Transfer durumu

Semih Erden, yakın zamanda forma giyeceği kulübün belli olacağını aktardı.

Görüştüğü kulüpler konusunda isim vermekten kaçınan milli basketbolcu, "Önümüzdeki günlerde hangi takımda devam edeceğim belli olacak. Şimdilik kendime 5 saat ayırıp 'nasıl daha güçlü Semih Erden'i yaratabilirim' diye düşünüyorum. Takım için bir şey diyemem ama teklifler var. Bunları değerlendirme aşamasındayız. Avrupa'dan birkaç teklif var, Türkiye'den öyle... Bunları bu hafta veya önümüzdeki hafta sonuçlandırarak, sahalara dönüp hem insanların sevdiği Semih Erden'i izletmek hem de özlediğim basketbolu oynamak istiyorum." şeklinde konuştu. 

"Bu sene milli takımda aile ortamı vardı"

Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turuna yükselen ancak İspanya'ya elenen A Milli Takım'ın performansını değerlendiren Semih, takımda ikinci kaptan olduğunu hatırlatarak, "Bu seneki milli takım sürecim güzel geçti. Çok kaliteli, güzel kardeşlerle beraber olduk. Bu sene milli takımda aile ortamı vardı. Hem Ufuk hocanın yarattığı ortam hem de kaliteli ve düzgün insanlardan oluşan bir takım vardı. Beni hiç yormadılar. Kardeşlerime ne söylediysem dinlediler, yapmaya çalıştılar. Soyunma odasında Furkan Korkmaz ile bir diyaloğum olmuştu. Ona biraz kızmıştım. Kızmamın nedeni onun tamamen neler yapabileceğini bilmek. Ertesi maç 25 sayı attı. Bunu başarmak güzel şey." ifadelerini kullandı.

NBA kariyeri

NBA kariyeriyle ilgili soru üzerine milli basketbolcu, "NBA ile ilgili içimde bir ukde kalmadı. Avrupa Şampiyonası'nda karşılıklı oynadığım takımların beş numaraları NBA oyuncusu. Rusya'da Mozgov, İspanya'da Gasol kardeşler. Baktığınızda hepsiyle aynıyım. İyi oynadığım maçlar var, kötü olduğum maçlar var. İnsanlar bunu söylüyor. Hiçbirinin sayı attığını görmedim. Onlar benden öndeydi, sakatlık durumum olmasa daha iyi oynardım. 'X oyuncu NBA'de oynuyor sen onu bitirdin, düşün o nerede?' bana söylenen bu." diye konuştu.

NBA kariyeri sırasında iki önemli sakatlık yaşadığına dikkati çeken Semih, sözlerini şöyle tamamladı:

"ABD'ye omzumda yırtıkla gittim, elimi kaldıramıyordum. Ona rağmen oynuyordum. Ardından kasık ameliyatı geçirdim. O en kötüsüydü. Hiçbir şekilde hareket edemiyorsunuz. O kadar hızlı oynanan basketbolda bir işe yaramıyorsunuz. Bu yazılmış bir şey, bunun önüne geçemedim. Buraya döndükten sonra inişli çıkışlı grafiğim vardı. Çok şükür onları atlattım. Önümde 5-6 sene bulunuyor. Kafamda 'nasıl daha iyi oynayabilirim' düşüncesi var. Daha iyi çalışıp keyif almak ve insanlara keyifli basketbol izletmek istiyorum."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam