SON DAKİKA
reklam
reklam

Japonya Başbakanı Sözcüsü: Shinzo Abe G20 gündemini destekliyor

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2015, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 126263

ANTALYA

Japonya Başbakanı Sözcüsü Yasuhisa Kavamura, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, G20 gündemini tamamen desteklediğini ifade etti" dedi.

Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 toplantıları çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Kavamura, Abe'nin G20 temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Kavamura, Erdoğan ile görüşen Abe'nin G20 gündemini tamamen desteklediğini ifade ettiğini, Erdoğan'ın da Abe'ye Japonya'nın ekonomi politikasını desteklediğini söylediğini bildirdi.

Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili, Abe'nin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a mesaj gönderdiğini kaydeden Kavamura, mesajda saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da şifa dilediğini aktardı.

Abe'nin G20 için Antalya'ya gelen liderlerle görüştüğünü belirten Kavamura, Japon dış politikasındaki güncel meselelere ve Japonya'nın terörizmle mücadele çabalarına dair bilgi verdi.

Japonya'nın da Türkiye gibi Suriyeli sığınmacılara kapılarını açıp açmayacağına ilişkin bir soru üzerine Kavamura, Türkiye'nin bu konudaki çabalarına saygı duyduklarını ifade etti.

Kavamura, Japonya'nın Suriye'ye sınırı olan Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelere ve sınırı olmayan Makedonya gibi ülkelere, çoğu BM aracılığıyla olmak üzere yardım yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam