SON DAKİKA
reklam
reklam

'Maddi refahla doğru orantılı bir insani gelişimin öncüsü olabiliriz'

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2015, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 103489

ANTALYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Türkiye’de bulunan liderlerin eşleri onuruna akşam yemeği verdi.

Zirve'nin gerçekleştirildiği Regnum Otel'deki özel yemeğe, Endonezya Cumhurbaşkanı’nın eşi Iriana Widodo, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın eşi Mehriban Aliyeva, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın eşi Tubeka Zuma, Zimbabve Devlet Başkanı'nın eşi Grace Mugabe, Malezya Başbakanı’nın eşi Rosmah Binti Mansor, Singapur Başbakanı’nın eşi Ho Ching, AB Konseyi Başkanı’nın eşi Malgorzata Tusk, OECD Başkanı’nın eşi Lulu Gurria, IMF Başkanı’nın eşi Xavier Giocanti, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva, yabancı bakan ve büyükelçi eşleri katıldı.

Yemekte konuşan Emine Erdoğan, Paris’te yaşanan saldırılar nedeniyle üzüntüsünü bildirerek, terörü lanetledi.

G20 kapsamında Türkiye’nin öncülüğünde başlatılan Women 20 çalışma grubunun önemine değinen Emine Erdoğan, "Kadın bakış açısının etkin biçimde devrede olduğu bir dünyada kin, nefret ve çatışmanın daha az olacağını düşünüyorum. Bu nedenle, kadınların karar mekanizmalarında daha çok yer alması için güç birliği yapmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Suriye’de yaşanan trajedilerin insanlık onurunu zedelediğini söyleyen Emine Erdoğan, "Bu tablo karşısında, biz Türkiye olarak, 2 milyon 200 bin Suriyeli’yi ülkemizde 'misafir' ediyoruz. Evet, onlara 'mülteci' yerine 'misafir' demeyi tercih ediyoruz. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm dünya ülkeleri, Türkiye’nin örnek misafirperverliğini takdirle izliyor. Fakat ne yazık ki bu yükü paylaşma konusunda gereken gayreti göstermiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Emine Erdoğan, lider eşleri olarak, kadınların ve çocukların mağdur olduğu konularda küresel farkındalık yaratabileceklerini vurgulayarak, "Maddi refahla doğru orantılı bir insani gelişimin öncüsü olabiliriz. Dünyada barışın, huzurun, dostluğun küreselleşmesine katkıda bulunabiliriz" diye konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam