Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-dededen-toruna-miras-meslek-supurgecilik-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Dededen toruna miras meslek: Süpürgecilik - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Dededen toruna miras meslek: Süpürgecilik

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 80083

SAMSUN 

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Alibeyli köyünde yaşayanlar, bir asrı aşkın süredir dedelerinden öğrendikleri yöntemle süpürge üretiyor.

Yıllar önce, yaşayanların tamamın süpürgecilik yaptığı 200 haneli Alibeyli köyünde dededen toruna miras kalan mesleği, artık yaklaşık 40 aile sürdürüyor.

Gelişen teknolojiye rağmen tel süpürge üretimine devam edenlerden 3 çocuk babası Hikmet Bıçakçı, yaklaşık 35 yıldır dedelerinden öğrendikleri mesleği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Haftada ortalama 300 süpürge ürettiklerini belirten Bıçakçı, "Eylül ayında başladığımız süpürge yapım işine tarla işleri zamanı 2-3 ay ara veriyoruz. Onun dışında devamlı süpürge yaparız. Süpürgenin otları ise Edirne ile Vezirköprü ilçesinden geliyor." dedi.

Elektrik süpürgesi bulunmadığı zamanlarda işlerinin yoğun olduğunu ancak artık azaldığını dile getiren Bıçakçı, "Teknoloji ile mücadele edip mesleğimizi devam ettiriyoruz." ifadesini kullandı.

Bıçakçı, süpürgeden kazandığı parayla üniversitede okuyan çocuğuna harçlık gönderdiğini söyledi.

Hikmet Bıçakçı'nın eşi Şeker Bıçakçı ise süpürgeleri evlerinin altındaki atölyede yaptıklarını aktararak "Bana ailem çocukken süpürgeciliği meslek olarak öğretti. Son yıllarda teknoloji en ücra köşedeki evlere kadar ulaştı. Bu nedenle işlerimiz azaldı. Elimin emeği, gözümün nuru ile yaptığım süpürgenin kazancı ile çocuklarımı okuttum. Çocuklarımız için saçımı süpürge ettim." dedi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam