Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-muhtarlar-gunu-maltepede-coskuyla-kutlandi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Muhtarlar Günü Maltepe’de coşkuyla kutlandı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Muhtarlar Günü Maltepe’de coşkuyla kutlandı

Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 131105

İSTANBUL

İlçe protokolünün de katılımıyla, sabah saat 10.00’da Maltepe Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Programa Maltepe Belediye başkan yardımcısı Gültekin Karataş,AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban ve yönetim kurulu üyeleri,CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Maltepe Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü İslam Erdur,Maltepe İlçe Spor Müdürü Şahin Ayrım, Maltepe Belediyesi  Belediye meclis üyeleri,STK temsilcileri ve vatandaşlar ve Maltepe’li 18 mahalle’nin  muhtarları katıldılar 
Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydal “Türk demokrasisinin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlamıştır.” 
Törende bir konuşma yapan Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydal yaptığı konuşmasında, muhtarlık müessesesinin 188’inci kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek şunları söyledi “ 19 Ekim 1829 yılında kurulan muhtarlık müessesesinin, Türk demokrasi tarihi açısından önemi büyük. Zira, Türk demokrasisinin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor. Dolayısıyla, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç demokrasi tarihimiz açısında da bir temel oluşturuyor. Muhtarlık müessesesinin kuruluş tarihi olan 19 Ekim tarihi aynı zamanda ülkemizde 3 yıldan bu yana Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor.  Bu düşüncelerle, tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum, ebediyete intikal etmiş muhtarlarımızı da rahmetle anıyorum”
Muhtarlar Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı İle Biraraya Geldiler
Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 19 Ekim Muhtarlar Gününde Maltepe’nin  mahalle muhtarları ile Kaymakamlık binası toplantı salonunda bir araya geldi.Kaymakam Dallı, Muhtarlar Günü vesilesiyle, devletin vatandaşla buluşmasında giriş kapısı olma niteliği ile önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarla bir araya gelip buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Vatandaşlarımızın tercihleri ile iş başına gelen muhtarlarımızın halk ile devlet arasında bir köprü görevi üstlenerek son derece önemli bir görev yaptıklarını belirten Dallı, tüm muhtarlara da  çalışmalarında başarılar diledi.
Muhtarlar Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la  Biraraya Geldiler
19 Ekim Muhtarlar Gününde Maltepeli 18 Mahallenin muhtarı  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la   Maltepe Belediyesi Binasında  bir araya geldiler. Muhtarlar Günü’nü kutlayan Başkan Kılıç ziyarette muhtarların sorunlarını  ve isteklerini de dinledi.  Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydan ve muhtarlar da Belediye Başkanı Kılıç’a teşekkürlerini ilettiler .Kılıç ayrıca tüm muhtarlara da  çalışmalarında başarılar diledi.
Muhtarlar  Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Salih Şahbey’le Buluştu 
Maltepeli 18 Mahallenin muhtarının ziyaret ettiği diğer bir isim de Gümüşhane’ye tayini çıkan ve yakın bir zamanda göreve başlayacak olan Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Salih Şahbey’di. Yapılan bu ziyaret aynı zamanda da Şahbey’e bir veda ziyareti anlamı taşıyordu. Bu ziyarette mahalle muhtarları kendi mahallelerindeki emniyetleri için Şahbey’le   fikir alışverişinde bulundular.
Muhtarlar ve CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan Beraber Aşure Dağıttılar
CHP Maltepe İlçe Başkanlığı Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Parti binası önünde oluşturulan stantta hazırlanan aşureler İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan, Belediye Başkanı Ali Kılıç ve partililerin katılımıyla vatandaşlara da dağıtıldı. Dağıtıma katılanlar arasında Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Salih Şahbey’e ziyaretten dönen Maltepeli 18 Mahallenin muhtarı da vardı. 
AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban’dan Muhtarlarla Yemek     
AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban ile AK Parti Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Erikçi 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle İntiba Et’te  bir öğlen yemeği verdiler. Maltepeli 18 Mahallenin muhtarının yer de aldıkları bu yemekte muhtarlarla AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban bir araya gelip  görüştüler. Görüşmede Çoban  ve Erikçi muhtarların sorunlarını  ve isteklerini dinledi.
Muhtarlar Engin Toker’i Unutmadılar. 
Maltepe’de daha önce görev yapan  ve Altayçeşme Mahallesi’nin merhum muhtarı Engin Toker ve  merhume eşi Hatice Toker de unutulmadı ve  aralarında Engin ve Hatice Toker’in kızı ve Altayçeşme Mahallesi’nin günümüzdeki muhtarı olan Arzu Toker’in de aralarında olduğu  Maltepeli muhtarlar  19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Engin-Hatice Toker çitinin mezarını  da ziyaret ederek dua okudular. 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam