SON DAKİKA
reklam
reklam

Hakan Atalay CHP’den istifa ettiğini ve Akşener'in partisine katılacağını açıkladı

Eklenme Tarihi: 29 Ekim 2017, Pazar - 01:00   Okunma Sayısı: 250001

CHP Kurultay Delegesi, Beşiktaş Belediye Başkanı aday adayı, eski meclis üyesi ve milletvekili adayı Hakan Atalay  19 Ekim Perşembe günü yaptığı bir basın açıklaması ile CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Yaptığı konuşmada yeni kurulacak olan partiye destek vermek üzere yola çıktığının sinyallerini de veren Atalay, partinin iktidara gelmesi için büyük bir gönüllüler ordusu kurduklarını da iletti. 
Hakan Atalay basına yaptığı istifa açıklamasında ise şunları söyledi : 
''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu bu ulu çınarda beraber görev yaptığım tüm yöneticilere , kadın ve gençlik kolları üyelerine en alt kademesinden en üst kademesine kadar görev yaptığım tüm arkadaşlarıma siyasi hayatlarında başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Belediye Meclis üyeliği, Milletvekili Adaylığı , Belediye Başkan Aday Adaylığı ve Kurultay Delegesi olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bilmeden kırdığım ve üzdüğüm dostlarımdan özür diliyorum.
Değerli basın mensupları şunu açık yüreklilikle beyan etmek isterim ;
Cumhuriyet Halk Partili dostlarımla olan gönül bağım her zaman devam edecektir. Değerli konuklar; arkadaşlarım ile birlikte Türkiye Nereye Gidiyor sorusunun cevabını bulmaya ve bu kaygıyı gidermek için çaba gösteren Muhalefet değil İktidar olmak için yola çıkan Sayın Prof.Dr Ümit Özdağ ile birlikte Milletin umudu Sayın Meral Akşener liderliğinde ve önderliğinde kurulacak Milli Merkez şiarı ile yola çıkılan yeni partide bir nefer olarak çalışmaya gidiyoruz.
Siyasette Hemşericiliği, bölgeciliği , mezhepçiliği ve dar kadroculuk anlayışını bugüne kadar reddettim bundan sonrada reddedeceğim. Bizim Ortak paydamız Mustafa Kemal Atatürk ve onun savunduğu değerlerdir. Bu değerleri ve Mustafa Kemal'in askeri olmayı ömrümün son gününe kadar sürdüreceğim. Akp'nin yaratmış olduğu korku iklimine son vermek ve Tek adam rejimini ortadan kaldırmak için “Milli Merkez”  söylemi ile yola çıkan Sayın  Meral Akşener'in liderliği ve başkanlığında onurlu ve milli bir ülke siyaseti kuracağımıza inancım tamdır. Benimle birlikte siyaset yapmak isteyen dostlarıma buradan çağrı yapmak ve davet etmek istiyorum. Milli Merkez anlayışı ile siyasette liyakata önem verilecektir. Eski siyasi alışkanlıkların yerini birbirini yücelten ve eş, dost akrabaya değil liyakata önem veren bir yönetim anlayışı göreceksiniz.
Gelin birlikte ben değil biz olalım. Hepinizi beraber Türkiye'ye sahip çıkmaya ve bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyorum.
Yolumuz , yolunuz açık olsun .”
Atalay; Kâğıthane’de CHP Meclis Üyesi olmuş ve 2011’de İstanbul 2.Bölge’de milletvekili adayı olmuştu 
29 Mart 2009'de gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Kâğıthane’de CHP Meclis Üyesi olarak seçilen Mali Müşavir Hakan Atalay, iki yıla yakın meclis üyeliği yaptığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etmişti. Atalay bu dönemde verdiği  önergelerle İstanbul gündemden düşmemiş , Kâğıthane’nin Kılıçdaroğlu’su olarak anılmıştı. Atalay bu seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İkinci Bölge 19.sıra Milletvekili Adayı olmuştu. Atalay daha sonra 2014’te yerel seçimlerde  de Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu. 
1972 Almanya doğumlu olan Atalay evli ve iki çocuk babası. İlk ve orta öğrenimimi Çağlayan’da tamamladıktan sonra Üniversiteyi (İktisat Fakültesi) İstanbul’da bitirdi. Marmara Üniversitesi’nden muhasebe konusunda uzmanlık sertifikası aldı. İstanbul Mali Müşavirler Odası Bilirkişi seminerlerine katıldı. Galatasaray Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldı. Askerliğini Mardin –Kızıltepe’de Yedek Subay olarak tamamladı. Tesmer Eğitim ve Staj Merkezinin 2 yıllık staj eğitimini tamamladıktan sonra Mali Müşavirlik görevine başladı.  İSMMMO ve TÜRMOB delegesi. Mesleki birçok kurs ve seminere katıldı. Mesleki alanda birçok sertifika ve başarı belgesi var. Orta ve büyük ölçekli şirketlerde yöneticilik yaptı. Çeşitli derneklerde ve sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Yusufeli Konut Yapı Kooperatifi başkanlığı yaptı. Halen kendi mali müşavirlik denetim ve danışmanlık şirketinde işlerine devam etmekte. Atalay iletişim alanında da yatırımlarda bulundu. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak çalışmalara katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Atalay TEMA'nın çalışmalarına  katılırken, yine aile içi şiddete son kampanyasında aktif olarak görev aldı. 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam