Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-atilan-iscilere-16-maaslik-tazminat-verilecek-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Atılan işçilere 16 maaşlık tazminat verilecek - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Atılan işçilere 16 maaşlık tazminat verilecek

Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2017, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 76801


İSTANBUL-

MSC/Medlog Lojistik’te örgütlenme çalışması başlatan ve  sendikal örgütlenmeden dolayı işten atılan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş  sendikası üyesi 168  işçinin açtıkları işe iade davaları, işçiler lehine sonuçlanmaya başladı. Davalarda ilk zaferin Temmuz ayında İzmir 11. İş Mahkemesi’ndeki üç ayrı dosyada kazanıldığını söyleyen Nakliyat-İş yetkileri  İstanbul, Bursa, Mersin, Gebze ve İzmir’de görülen davaların da kazanıldığını bildirdiler. 
Her işçi için 16 aylık tazminat kararı çıktı 
İş Mahkemeleri, işten çıkartmaların haksız olduğu ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işçilerin 12 aylık ücreti tutarında sendikal tazminata hükmetti. Ayrıca işveren, işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin ödenmesine karar verdi. Böylece şirketin patronu; her bir işçi için 12+ 4 olmak üzere 16 aylık ücretlerini tazminat ödemeye mahkum oldu.
Ayrıca mahkeme iş güvencesi kapsamında olmayan yani 6 aylık kıdemi olmayan işçiler için de aynı kararı verdi. Nakliyat-İş ise, bu kararların emsal niteliğinde olduğunu belirtti.
Bu arada bugüne kadar Türkiye’nin 8 ayrı bölgesinde işten çıkartılan 168 işçi için açılan davaların toplamında da  61’i sonuçlandı. En son İstanbul Bakırköy 6. İş Mahkemesinde 31 dava ile Bursa 4. ve 2. İş Mahkemelerinde 12 dava sonuçlandı. Daha önce İzmir’den 6, Mersin’de 11 ve Gebze’den 1 dava sonuçlanmıştı.
İşveren temsilcilerinin ceza davası  ise devam ediyor
“Bu kararla MSC/Medlog Lojistik işverenin işçi ve sendika düşmanlığı kanıtlanmış, işveren tazminat ödemeye mahkum olmuştur” diyen Nakliyat-İş yetkileri yaptıkları açıklamada  işveren temsilcilerine sendikal faaliyeti engellemek suçundan açılan ceza davasının  da devam ettiğini belirtti.
Vicdanen rahatsız olan işçi ifadesini düzeltti 
Nakliyat-İş MSC/Medlog tarafından yalancı şahitlik yaptırılan bir işçinin vicdanen rahatsız olup mahkemeye başvurduğunu  ve daha önce işveren lehine verdiği yalan ifadeyi geri alarak işçiler lehine yeniden ifade verdiğini aktararak “Çalışanın işten atılma ve çeşitli baskıları göze alarak yapmış olduğu bu davranış gösteriyor ki işverenin vaatleri, baskıları bir yere kadar. İşçiler kendi hakları ve davaları için er ya da geç mücadeleye katılacaklardır” dedi. 

Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam