SON DAKİKA
reklam
reklam

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Lübnan uyarısı

Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2017, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 69358

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve İran arasında artan gerginliğe ve Lübnan'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Suudi Arabistan, Lübnan ve bölgede nüfuz sahibi ülkelerden yetkililerle siyasi ve diplomatik seviyede yoğun temaslarda bulunduğuna dikkati çeken Guterres, Lübnan'da yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu söyledi.

Lübnan'ın birlik ve istikrarının korunmasının önemini vurgulayan Guterres, "Lübnan'da barışın korunmasını istiyoruz. Bölgede yeni bir krizin çıkması yıkıcı sonuçlara neden olur. Umarız bölgede trajik sonuçlar doğuracak gerginlik görmeyiz." dedi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, kurduğu hükümetin Aralık 2016'da meclisten güvenoyu almasının üzerinden 1 yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine yönelik suikast olabileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.

Hariri'nin kurduğu 30 sandalyeden oluşan ulusal birlik hükümetinde Hizbullah örgütünün 2 bakanı bulunuyordu.

Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam