SON DAKİKA
reklam
reklam

Güvercinler Diyarbakır'da görücüye çıktı

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 210456

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da düzenlenen "Güvercin Festivali"nde 25 ırktan güvercin görücüye çıktı.

Yenişehir ilçesindeki bir dinlenme tesisinde bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde, Türkiye'nin farklı illerinden gelenler güvercinlerini yarıştırdı.

Yarışmaya 500 güvercin katıldı

Festivalde Külrengi", "Gökela", "Cigeri", "Narinci", "Atlas" ve "Zeytini"nin de arasında yer aldığı 25 ırktan yaklaşık 500 güvercin yarışmaya katıldı.

Yarışmada juri heyeti, dişi ve erkek olmak üzere iki ayrı kategorideki kuşları renk, kuyruk ve gagalarının düzgünlüğü, ayak yapısı gibi fiziki özelliklerine göre değerlendirdi.

Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan güvercin sahiplerine kupa verildi.

Kanatlı Hayvanseverler Derneği Başkanı Mehmet Batmaz, festival ile güvercin severleri bir araya getirdiklerini söyledi.

Güvercinleri farklı illerden gelen 15 hakemin seçtiğini belirten Batmaz, hakemlerin güvercinleri tek tek inceleyip puan verdiğini söyledi. 

"Güvercinlere çocuk gibi bakıyoruz"

Festival sayesinde bölge kuşlarının tanıtımının da yapıldığına işaret eden Batmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yerinden güvercin meraklıları festivale katılıyor. Güvercin bizim kültürümüz, tarihimizdir. Çocuk gibi ona bakıyoruz ve seviyoruz. Onları beslediğimizde rahatlıyoruz. Kötü alışkanlıklara bulaşmamak için güvercin en güzel hobidir."

Güvercinlerin sahiplerine hem zevk verdiğini hem de para kazandırdığını vurgulayan Batmaz, güvercinin rengine, fiziğine ve görselliğine göre fiyatının değişiklik gösterdiğini ifade etti.

Batmaz, şöyle konuştu:

"Genelde en yüksek fiyatı olan Diyarbakır güvercinlerinden 'Kürenk', 'Gökela', 'Narinci', 'Cigeri' ve 'Kırmızı Ankut'tur. Bu festivali ilerletip panayır şeklinde düzenlemeyi planlıyoruz. Bu güvercinleri tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam