SON DAKİKA
reklam
reklam

MOTOR SESLERİ SALONU "İNLETECEK"

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 101943

İSTANBUL-

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile organize edilecek 

Şampiyonaların ilki 18 Kasım'da İstanbul Super Cross Şampiyonası adıyla, ikincisi ise 25 Kasım'da  İstanbul Super Enduro Şampiyonası adıyla İstanbul Ataköy'de bulunan TAF Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek. İki büyük organizasyon için TAF Atletizm Salonu özel olarak Motocross parkuru haline dönüştürüldü. Türkiye'de ilk defa kapalı alanda motokros ve enduro şampiyonaları düzenlenecek. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğünün iş birliğinde bu gün İstanbul Super Cross Şampiyonası, 25 Kasım Cumartesi günü de İstanbul Super Enduro Şampiyonası, Ataköy'deki Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek. Organizasyon, Türkiye'nin ev sahipliğinde gelecek yıl düzenlenecek MXGP Dünya Şampiyonası'na hazırlık niteliği taşıyor. 

Pist toprakla doldu

Dev organizasyonun ilk yarışı olan İstanbul Super Cross Şampiyonası için TAF Atletizm Salonunun pisti özel bir çalışmayla toprak parkur haline getirildi. Şampiyonaya katılacak 9 ile 60 yaş arasındaki sporcular, MX1, MX2, veteran ve 65cc+85CC kategorilerinde yarışacak. Etkinliklerde ayrıca konserler, ışık gösterileri ve lazer şovlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatılacak. Organizasyon için TAF Atletizm Salonu, yaklaşık 1 ay süren çalışmalarla motosiklet parkuruna dönüştürüldü. Yaklaşık 350 kamyon özel toprağın kullanıldığı parkurda rampalar, ondulalar, viralar ve yaslamalar yapıldı. Hafta sonu gerçekleştirilecek şampiyona için peyzaj çalışmaları ise devam ediyor. Şampiyonalarla ilgili TAF Atletizm Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, TMF Asbaşkanları Ogün Baysan, Mahmut Nedim Akülke, TMF Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım, sponsorlar ile sporcular katıldı. 

 

Hedef Dünya Şampiyonası

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Ayhan Kep, Türkiye'de ilk kez salonda motokros yapılacağına değinerek, "İBB ile TMF'nin iş birliğinde bu gün İstanbul Super Cross Şampiyonası, 25 Kasım'da ise Türkiye Super Enduro Şampiyonası, TAF Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk defa salonda gerçekleştirilecek organizasyonu hep birlikte yapmış olacağız. Bu hem İstanbul hem de Türkiye için çok önemli. Bu organizasyon, önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlık niteliği taşıyor" diye konuştu. 
İstanbullu sporseverleri şampiyonalara davet eden Kep, şu ifadeleri kullandı: "Salonda hazırlıklara yaklaşık 1 ay öncesinden başladık. 350 kamyon civarında özel toprak buraya getirildi, yerleştirildi ve hesaplamaları yapıldı. Salonun zarar görmemesi için zemine hem naylon hem de straforlar yerleştirildi. Peyzaj çalışmaları devam ediyor. İnşallah ayın 18'i ve 25'inde İstanbul'a güzel bir organizasyon kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Sporun sadece futbol olmadığını, diğer branşların da yaygınlaşmasının önem arz ettiğini düşünüyoruz. Tüm sporseverleri 18 Kasım ve 25 Kasım'daki organizasyonlara davet ediyoruz" 

Salonda Motokros ve Enduro Heyecanı

Heyecanlı ve adrenalin dolu bir organizasyon olacağını söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ''TMF olarak İBB'nin ev sahipliğinde ve organizasyon ortaklığında bir şampiyona gerçekleştireceğiz. Sporseverler, Türkiye'de salonda ilk defa motokros organizasyonu izleyecek. Seyircilere çok büyük bir heyecan ve adrenalin yaşatacağız. Umarım iki organizasyonumuzda da tribünleri tıklım tıklım göreceğiz. Çünkü daha önce emsali yaşanmamış bir heyecana tanıklık edeceğiz. Motokros zaten kendi başına heyecan içeren bir spor dalı. Bir de salondaki akustikle motor ve egzoz sesini duyabilmek bambaşka bir keyif ve deneyim olacak"

Salonda yapılan hazırlıklara değinen TMF Başkanı, "Atletizm, bütün sporların anası. Atletizm salonunda böyle bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Türkiye Atletizm Federasyonunun çok büyük desteği ve emekleri oldu. Onlar da bizimle taşın altına ellerini koydu. 350 kamyonluk çok özel bir kumu salonun zeminine yaydık. Burada rampaları ve ondülalar oluşturduk. Bu rampalarda sporcularımızın büyük şovlarını izleyeceğiz. Yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonucu yapıldı." değerlendirmesinde bulundu. Sporcu katılımını güvenlik nedeniyle sınırladıklarını dile getiren Bekir Yunus Uçar, "Şu anda 60 sporcu kayıt yaptırdı. Belli bir kapasitemiz var. Güvenlik nedeniyle bu kapasitenin üstüne çıkamıyoruz. Organizasyona yaklaşık 80 sporcunun başvurmasını bekliyoruz. Aralarından en iyilerini seçerek müsabakaya katacağız." şeklinde görüş belirtti. 

Bütün İstanbulluları bekliyoruz

Organizasyonların daha büyük şampiyonalar öncesi prova niteliği taşıdığını söyleyen Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak başkanımız önderliğinde birçok federasyona, branşa destek veriyoruz ve organizasyon yapıyoruz. Bütün İstanbulluları bekliyoruz. Çok keyifli olacak. Seyretmesi insanları mutlu eden, keyifli ve eğlenceli bir spor. Bu tarz organizasyonları desteklememiz gerekiyor. İstanbul'a yakışır dünya şampiyonaları almadan önce bu tarz demo organizasyonlar yapılması gerekiyor. Bu da onlardan biri." diye konuştu. Türkiye'de yapılan salonların çok amaçlı olduğunu vurgulayan Özbayraktar, "Bir salonun çok amaçlı yapılmasına dikkat etmek lazım. Şu anda bakanlığımızın yaptığı spor salonlarında bunu görüyoruz. Birçok organizasyonu barındırabilecek salon olması lazım ki boş zamanı olmasın. Burası da buna çok güzel bir örnek" ifadelerini kullandı.  

Konser ve sürpriz etkinlikler Dev organizasyon Türkiye Atletizm Federasyonu’nun İstanbul Ataköy’deki eski adıyla Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu, yeni adıyla TAF Atletizm Salonu Pisti’nde yapılacak.  TAF Atletizm Salonu Pisti’nin salon zemin kaplamaları kaldırılarak Motokros ve Enduro pistleri haline dönüştürülecek. 18 ve 25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek organizasyon için salonun zemini 5 günlük bir çalışma ile kaldırılırken, yaklaşık 600 kamyon özel toprak (6.000 m3) taşınarak salon motosiklet yarışlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesin’den yaklaşık 200 kişilik ekibin görev yapacağı organizasyonlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ekipleri 7/24 çalışarak yoğun bir mesai harcarken, Türk sporcular resmi bir organizasyonda ülkemizde ilk kez kapalı bir alanda yarışacak. 
Her iki organizasyon için gelecek yıl Dünya Şampiyonası’nın düzenlenmesi hedeflenirken, Türkiye 2018 yılı Eylül ayında Afyonkarahisar’da MXGP Dünya Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. 
İstanbul Super Kros ve İstanbul Süper Enduro Şampiyonaları saat 17:00-22:30 saatleri arasında düzenlenecek. Muhteşem gösteriler, sürpriz etkinlikler, sevilen sanatçıların konserleri ve daha bir çok etkinlikler yarış severleri bekliyor. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam