SON DAKİKA
reklam
reklam

Doğu Guta'da Esed rejiminin saldırılarında sivil kayıplar sürüyor

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 81574

DOĞU GUTA/ANKARA 

Esed rejiminin Suriye'nin başkenti Şam'daki Doğu Guta bölgesine dün akşam düzenlediği saldırılarda biri sivil savunma (Beyaz Baretliler) görevlisi 7 sivilhayatını kaybetti.

Doğu Guta'daki AA muhabirleri, Esed rejiminin Doğu Guta'daki bazı ilçe ve beldeleri hedef alan saldırılarının dün akşam geç saatlere kadar sürdüğünü bildirdi.

Rejimin dün akşam Medyere beldesine düzenlediği hava saldırılarında aynı aileden 4'ü çocuk 6 sivil öldü.

Bu arada Hammuriye beldesindeki kurtarma çalışmalarına giden bir sivil savunma aracı, rejimin misket bombalı saldırısına hedef oldu. Saldırıda sivil savunma kurtarma ekibinden Aladdin Cuha hayatını kaybetti.

Rejim güçlerinin dün sabah erken saatlerden itibaren Haresta, Arbin, Duma, Ayn Terma, Merc ve Misraba bölgelerindeki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği yoğun saldırılarda 9 sivil yaşamını yitirmişti.

Bombardımanlarda yaralananlar, sivil savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerince sahra hastanelerine taşındı.

Son 7 günde en az 73 sivil öldü

AA muhabirlerinin Şam'daki sivil savunma kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Esed rejiminin son bir haftada Doğu Guta'nın ilçe ve beldelerine top ve misket bombalarının da kullanıldığı saldırılarında aralarında çocukların da olduğu 73 sivil yaşamını yitirdi.

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan sivil savunma ekipleri, saldırılarda 4 çalışanını kaybetti.

Yoğun hava saldırılarının yaşandığı bölgelerde esnaf, iş yerlerini kapattı.

Rejimin 5 yıldır kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta, Astana anlaşmaları çerçevesinde "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Rejimin garantörü Rusya, 22 Temmuz'da ateşkesin yürürlüğe girdiğini duyurmuştu ancak buna rağmen Esed rejiminin saldırıları aralıksız sürüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam