SON DAKİKA
reklam
reklam

Gül Gökçe Korkmaz “Bence bir oyuncu değişken olabilmeli. Çok yönlü olmalı”

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 192047

İSTANBUL

Bugün  sizlere çok yönlü bir aktrisi tanıtıyor olacağız. Gül Gökçe Korkmaz son dönemin genç ve başarılı yeteneklerinden  olarak ön plana çıkan bir isim. Anne tarafı Ege’li ,baba tarafı Çerkes  olan   Gül Gökçe Korkmaz pek çok ses getiren işte yer aldıktan sonra ise 2017 ile birlikte  “ Hiç Güleceğim Yoktu “ başlıklı  yeni bir Stand Up Show’unu da hayata geçirdi ve seyirciden yoğun ilgi de görmekte. Tanınmış manken,sunucu ve oyuncuyla çok keyifli bir röportaj yaptık ve hayatı hakkında önemli bilgiler aldık . Komedi oyunculuğunu çok sevdiğini söyleyen  Gül Gökçe Korkmaz için oyunculuk kariyeri  çok ilginç deneyimlerle geçmiş ve  Cihan Ünal, Altan Erkekli , Rüştü Asyalı , Ali İpin gibi usta isimlerle çalışma imkanı yakalamış. Genç oyuncu adaylarının eğitime ve kendilerini geliştirmelerine önem vermesi gerektiğini ifade eden ve Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Ata Demirer ve  Yılmaz Erdoğan’la çalışmanın hayali olduğunu söyleyen Gül Gökçe  Korkmaz’la oyunculuk hayatı ve gündelik hayatı  üzerine yaptığımız röportajda detaylı bilgileri bulacağınıza eminiz. 

Röportaj için  değerli katkılarından ötürü Korkmaz ailesine ve Onur Yıldırım’a ayrıca teşekkür ediyoruz. 

 

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben ; İzmir Doğumluyum.  Anne tarafından Yunanistan asıllı  ve baba tarafından Çerkes’im.  İstanbul’da yaşıyorum.. Konya Selçuk Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunuyum.  Boğa burcuyum. Yaklaşık 5 yıldır medya sektöründe modellik ile başlayıp, sunuculuk  ve oyunculuk yapmaya devam ediyorum. Egeli olmanın verdiği sempatiklik ve Çerkeslerdeki  asil  ve dik duruş tamamıyla karakterim ile harmanlanıp  farklı bir ruh hali ve hayat görüşüne sahip birisiyim. 

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ? 

Erberk  Ajans da mankenlik eğitimi aldım.  Dubai de modellik yaptım.  Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde Sunuculuk spikerlik eğitimi aldım.  BJK TV ve Saran Holding’de staj yaptım.  Daha sonra Başkent İletişim Bilimleri Akademisinden  Oyunculuk ve Tiyatro eğitimi aldım.  Bir süre karakter oyunculukları yaptım dizilerde. Daha sonra iki tane uluslararası markanın yüzü oldum. 2017 ile birlikte Stand Up Show’umu  da hayata geçirirdim.  Kendim yazdım ve kendim yönetiyorum.  Şuan bir TV kanalında magazin programı sunuyorum.... Meslek hayatımı ciddi bir kariyer planlaması haline getirip, kariyer yönetimimi  kendim ele aldım.  

Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ?

Çok yoğun gidiyor.  Magazin programı sunuyorum. Stand Up  showum icin hazırlanıyorum. Önümüzdeki  için gelen sahne tekliflerini değerlendiriyorum.   Tabi yeni sinema filmleri  de var .Bunlar için senaryo okuyorum . Türk ve Fransa yapımı bir aksiyon filmi için anlaşma aşamasındayız. ATV’de bir dizide bir karakteri canlandırdım  senaryonun gidişatına göre ara ara devam edebileceğim bir rol bu. 

Peki Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ?

Değişken ruh halim beni oyunculuğa itti. Bu zamanla fiziksel olacakta farklılıklar gösteriyor.  Bence bir oyuncu değişken olabilmeli. Çok yönlü olmalı.  Psikoloji  ile yakından ilgilenmem ve görsel sanatlara olan ilgim. Oynayacağım karakterin psikolojik alt yapısını analiz edip üzerime giyebiliyorum.  Hep derim sağlam bir karakteriniz varsa risk almaktan korkmayıp, farklı karakterler ve ruh halleri arasında dolaşmaktan çekinmeyin... 

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ?

Tabi ki; oldu. Çünkü; Türkiye de çok bilinen dizilerde oyunculuk yapmış birisiyim.  Ve insanların bir şekilde aklında kalıyor.  Kaldı ki  de her rolü kabul etmiyorum.  Yabancı bir sanat filminde rol aldım ve burada  da oyunculuğumu  gösterebildim. Zira oynamış olduğum tiyatro oyunları  ama kendimi en iyi gösterebildiğim  alan Stand Up çünkü anlattığım hikayeyi  yaşayarak anlatmayı yani oynamayı seviyorum.

Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?

Oyunculuğu çok doğru isimlerden tanıdım.  Cihan Ünal, Altan Erkekli , Rüştü Asyalı , Ali İpin gibi isimlerden oyunculuğu dinledim ve oyunculuğu anladım. Yine; başarılı insanların hikayelerini inceledim ve oyuncu metodlarını  analiz ettim. Daha sonra senaryo yazmaya başladım amatör olarak , o dönem oyunculuğun derinlerine daldım.  Çünkü hikayelerimde  birden fazla karaktere hayat verince Oyunculuğu daha iyi anladım. 

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?   

Komedi oyunculuğunu daha çok seviyorum . Çünkü iyi bir komedyen aslında ve özünde acının  ve dramını dibine vurmuş kişiler olduğunu düşünüyorum.  Tabi aksiyon filmleri den çok fazla teklif alıyorum..

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?

Dizi  oyunculuğu çok  ön planda ...Ve insanlar zannediyor ki asıl oyuncular başrol oyuncuları... aslında  gerçek oyuncular yan karakterlerden oluşuyor. Gerçekten yetenekli , başarılı ve en önemlisi “ Tiyatro Kökenli”dirler.  İnceleyecek olursak hepsinin de   ciddi tiyatro oyunları da, ciddi başarıları vardır.  Bence güzel kız , yakışıklı  erkek algısı var. Fiziksel özellikler bir avantajdır  ama bu toplumda göz önünde olan oyuncuları gerçek oyuncu kapsamına  sokmuyor aslında. Ve maalesef insanlar buna inanıyor.

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ? 

Oyunculuk yapıyorum zaten... Oyunculuk yapmak için eğitim aldım.  Ciddi anlamda her projeye evet demediğim için oyunculuk kariyerim ön planda değil.  En doğrusu olacak şekilde kariyer planımı yönlendirmeye çalışıyorum sadece.  

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?

İllaki vardır fakat şuan aklıma gelmiyor . Yabancı oyuncuları takip ediyorum ve tabi ki; Yeşilçam... en büyük ilham kaynağıdır her oyuncuya. Hani derler ya; Yeşilçam bir başkadır diye. Gerçekten de öyle.

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ? 

Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Ata Demirer , Yılmaz Erdoğan en çok çalışmak istediğim isimlerin başında geliyorlar.  

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

Kesinlikle eğitim almalılar, tiyatro yapmaları gerçekten çok önemli...  Gözlem ve empati duygularını geliştirmeliler.  Halkın dilinden iyi anlamaları  ayrıca gündemi takip eden kıvrak bir zekaya sahip olurlarsa  tadından yenmez...

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?

Spor yapıyorum. Sade ve makyajsız olmayı seviyorum. Ailemle vakit geçirip mütevazi bir hayat yaşıyorum. Kitap çok okurum. Bu sakın ruh hali ve yaşam tarzı enerjimi iyi korumama  sebep oluyor. Biriken enerjimi sadece işim  için harcamayı severim .  

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Zor bir ülkede yaşıyoruz. Hayat şartları zor. İnsanları anlamak, hayallerimizi  gerçekleştirmek , ayakta kalmaya çalışmak zor ülkemizde. Bütün bunlara rağmen okuyucularımıza asla mücadeleden vazgeçmeyin diyorum.  Mücadele ederken de hırslarınıza da  yenilmeden  Yaradan’dan  ötürü  birbirimizi severek sayarak ve adil şartlarda , varlık ve yaşam mücadelemizi devam ettirelim diyorum. Ve kıymetli okuyucularım; her güne Allah'a şükür ederek  başlayalım... 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam