Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cocuklu-ailelere-mobilyalari-sabitleyin-uyarisi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Çocuklu ailelere 'mobilyaları sabitleyin' uyarısı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Çocuklu ailelere 'mobilyaları sabitleyin' uyarısı

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 87053

ANKARA

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), mobilya devrilmeleri nedeniyle yaralanan ve hayatını kaybedençocukların maruz kaldığı tehlikeye dikkat çekmek üzere, "Mobilya Devrilmelerine Karşı Bilinçlendirme Kampanyası" başlattı. Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 19 ülke kampanyaya destek verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da özellikle 1-3 yaşındaki çocukların maruz kaldığı tehlikeye işaret ederek aileleri uyardı. Kampanya kapsamında sosyal medyada bilgilendirme çalışmaları başlatıldı. "Sabitleyin" etiketiyle de ailelerin konuya dikkati çekiliyor.

Bakanlığın hazırladığı broşürde ise ebeveynlerin, evlerinde veya gittikleri yerlerde devrilme ihtimali olan mobilyaları sabitlemeleri ve gerekli tedbirleri alması belirtilerek, şu uyarılarda bulunuldu:

"Meydana gelebilecek kazalara karşı çocukların önceden bilgilendirilmesi büyük önem arz ediyor. Televizyon gibi ağır eşyaların devrilme ihtimali olandolaplara yerleştirilmemesi gerekiyor. Televizyonlar, mümkünse sabitlenerek, ağırlık ve ebatlarına uygun, alçak ve dengeli mobilyaların üstüne yerleştirilsin. Mobilyaları duvara sabitlemek için uygun sabitleme ekipmanları kullanın. Ürünlerle birlikte verilen güvenlik uyarılarına dikkat edin. Çekmecelere çocuk kilidi yerleştirilerek, çocukların açmaları ve tırmanmaya çalışmaları engellenmeli."

"Çekmeceler açık kalmamalı"

Kitap gibi ağır nesnelerin, dolabın devrilmesi halinde en az zarar verecek şekilde alt kısımlara yerleştirilmesi gerektiği vurgulanan broşürde, "Ebeveynlerin işleri bittiğinde çekmeceleri kapatması ve aynı anda birden fazla çekmece açmaması, riski azaltacak unsurlar arasında yer alıyor. Çocuklar, oyuncak gibi ilgilerini çeken nesneleri uzanarak almaya çalışacakları için bu gibi eşyaların çocukların kolaylıkla erişebilecekleri yerlere konulmasına dikkat edilmeli." ifadesine yer verildi.

Bakanlıkça, üretici ve satıcılar da uyarıldı. Satılan ve üretilen mobilyaların dengeli olması istenirken, gerekli sabitleme ekipmanlarının da tüketiciye verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Olası tehlikeler ve alınabilecek önlemler konusunda ürünün ya da ambalajının üzerinde gerekli bilgilendirmeye yer verilmesi gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam