Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ayazin-gala-gunu-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Ayaz'ın Gala Günü - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Ayaz'ın Gala Günü

Eklenme Tarihi: 1 Aralık 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 99621

İSTANBUL

Son dönemde çekilen  flimler aradında bulunan yönetmenliğini Dersu Yavuz Altun’un yaptığı ve çekimleri Maltepe’de gerçekleştirilen ve “Ayaz” filminin galası, 25 Kasım Cumartesi Günü  Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) yapıldı. Galaya filmin oyuncularıyla birlikten katılan yönetmen Altun ise belediyeye desteklerinden ötürü teşekkür etti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde ilk kez  gösterilen filmin galasına filmin senarist ve yönetmeni Dersu Yavuz Altun, filmin oyuncuları Deniz Telek, Özlem Aktaş, Çağlar Tüfekçi, Umut Keleş, Melek Çınar, Ayaz Altun ile Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Caban Döner, Filiz Otyam, Bilinmeyen Yazıtlar Kırkpare sergisinin yaratıcısı İnci Pazarkaya ve eşi şair yazar Yüksel Pazarkaya katıldılar.

Film Gülsuyu’nda ve Maltepe’de  Çekildi 

Galada bir konuşma yapan yönetmen Dersu Yavuz Altun ise şunları söyledi; “Bugün aynı zamanda Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Bu anlamlı günde TSKM galamıza ev sahipliği yaptı. Onun için Başkanımız Ali Kılıç başta olmak üzere, değerli başkan yardımcımız nezdinde tüm belediye çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Çekim sürecinde de bizlere destek verdiler. Filmin önemli bir kısmı Gülsuyu ve Maltepe merkezde geçti. Burada huzurunuzda oyuncu arkadaşlarım, abilerim ve ustalarım da var. Onlar da olmasa film çekilmezdi. İyi ki varsınız” Dedi ve Dersu Yavuz Altun desteklerinden ötürü Maltepe Belediyesine teşekkür etti.

Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Canan Döner’den teşekkür mesajı

Altun’un konuşması sonrası söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner ise böyle temalı bir filmin kültür merkezinde gösterilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi: 

“Biliyorsunuz bu kültür merkezine adını veren Türkan Saylan, önemli bir doktorumuzdu. Ayrıca kız çocuklarının toplumsal hayata aktif bir biçimde katılması için mücadele etmiş değerli ve çağdaş bir Anadolu kadınıydı. Bu yüzdendir ki galanın burada olmasından oldukça mutluyuz. Başta yönetmenimiz olmak üzere tüm oyunculara ve davetlilere teşekkür ediyorum. 

Konuşmalar sonrası yönetmen ve oyunculara Maltepeli kadınlarca yapılan işlemeli tabak hediye edilirken, filmin ilk gösterimi de gerçekleştirildi.

Ayaz’ın Konusu 

Film, çevresinin baskısı sonucu başka bir adamla kaçan yengesini öldüren Hasan’ın cezaevi yıllarında duyduğu pişmanlıkla, kimsesiz kalan çocuk Ayaz’ı yanına alarak çıktığı yolculukları konu alıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam