SON DAKİKA
reklam
reklam

Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: Hedef her zaman yukarısı

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2017, Perşembe - 14:00   Okunma Sayısı: 72289

TRABZON

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu deplasmanda Kasımpaşa ile yapacakları maç öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiğinde bir kriz ortamının bulunduğunu belirtti.

Saha içinde olduğu gibi saha dışında da problemlerin yaşandığını anlatan Çalımbay, bu bunları çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

"Buradaki sorunlar devreye kadar ufak da olsa devam edecek ama devrede bunun önlemini mutlaka alacağız." diyen Çalımbay, şöyle devam etti:

"Olumsuz ve eksik gördüğümüz şeyleri düzelteceğiz. Yönetim ve futbolcularla konuştuğumuz tek şey kalan maçları en iyi şekilde bitirmek. Bizim yukarıdan kopmamamız gerekiyor. Önümüzde 3 final maçı var, hepsine tek tek bakıyoruz. Kolay maç yok, farkındayız. Kasımpaşa maçı da kolay olmayacak. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta başkanla bir araya gelmemiz gerekiyor. Takımla ilgili raporları, başkan ve yönetimle konuşacağız."

Ligde kalan 3 maçlarını kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, "Trabzonspor'un sezon başı koyulmuş hedefleri var. Hedefimiz yukarısı ama ilk yarıda kalan 3 maçı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor ki ikinci yarı bu hedef için oynayalım. Baskıdan ziyade maç kazanmamız lazım. Baskıya yenilirsek olumsuz şeyler olur. Kim oynarsa oynasın kalan 3 maçımızı kesinlikle kazanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mertcan Çam olayı

Futbolcu Mertcan Çam'ın darp edildiği iddiası konusunda değerlendirmelerde bulunan Çalımbay, şunları kaydetti:

"Eğer şu sorunlar yaşanıyorsa o ekibin içinde futboldan gelen arkadaşlar olmadığından dolayıdır. Yönetimlerde futboldan gelmiş, daha önce yönetimle çalışmış futbolu bilen birinin kesinlikle olması lazım. Futbolcularını anlayacak, nerede nasıl davranacaklarını bilmeleri gerekiyor. Her şeyi başkan halledemez. Arkadaşımızın yaşadığı çok çirkin ve olmaması gereken bir olay. Üzüncü bir şey. Oraya gitmişse hedefi başarılı olmak ve para kazanmak için. Bu saldırı üzücü. Federasyonda doğruluk payı varsa gereken şeyler yapılacaktır. Türkiye'de yönetici profili değişmeli. Futbolun içinde futbolu bilenler olmalı."

"İlla alacaksın diye diretecek birisi değiliz"

Trabzonspor'un ekonomik yapısının ve transfere etkisinin sorulması üzerine Çalımbay, kulübün menfaatlerini düşüneceklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bir kere illa başkanımıza yönetimimize bunları bunları alacaksınız diye diretecek birisi değiliz. Her şeyden önce kulüp menfaatini düşünüyoruz. Kulüp zor duruma düşecekse aşırı transfer mümkün değil, zaten yapmayacağız. Düşüncemiz önce yönetimle konuşmak. Düşüncelerimizi söyleyeceğiz, onlar söyleyecek bir ortası bulunur. Transfer yapamayız derse problem yok bu arkadaşlarla devam ederiz. İhtiyaç varsa, 1-2 tane almamız gerekiyorsa kesinlikle alırız. Kulübü zor duruma düşürecek bir şeyi yapmamamız gerek. Buraya başarılı olmaya geldik. Bunu sürdürmek istiyorsak üzerine koya koya gitmemiz gerekiyor. Kendimi kandırmıyorum iyiyi de kötüyü de görüyorum. Taraftar iyi şeyler bekliyor. Hem yönetim hem biz elimizden geleni yapacağız."

Rıza Çalımbay, sözleşmesinin sezon sonuna kadar olmasını kendisinin istediğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzon, benden 2 yıl istedi. Ben böyle dedim. Ben memnunsam, Trabzonspor memnunsa devam eder. Birbirimizi üzmeye gerek yok. Tatsız bir şey yaşamak istemiyorum. Trabzon'u gerçekten çok seviyorum. Futbolu sevmelerini seviyorum. Burada mutluyum. Hep başarılı olmak zorundayız. Bunun başka yolu yok. Bunun da farkındayım. Tek hedefim bu seneyi burada çok iyi bitirmek, sonrası yönetimle bana kalıyor."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam