SON DAKİKA
reklam
reklam

İnsan hayalinin peşinden gitmeli

Eklenme Tarihi: 9 Aralık 2017, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 229351

 

 

Sorular

Soru: Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben Murat Beyazgül  Şanlıurfa/Siverek  03.01.1988. Doğumlu  Siverek’te büyümüşüm  yokluk  çile çekmişim  ilk okulu 5 te bırakıp  çalışmaya ekmek parası  kazanmaya  çaba göstermişim  o zamanlar  yokluk belimizi resmen  büküyordu okuma gibi bir şansımız yoktu  şimdi okul günlerini  burada anlatsam biraz özel ve bir çok okuyana  karşı  duygu  sömürüsü gibi gelicek ama  saklamak en doğal şey ben  gezmeyi seven kitap okumayı  seven müziği daha  cok seven oyunculuğu olsun   yani seven bir insanım  ne demiş üstadımız  ‘’saz çalıp şarkı söyleyenden  zarar gelmez’’ aynen öyle  doğru yorumlamış değerli üstat Neşet Ertaş, ruhu şad olsun. Bu şekilde  her zaman efendiliğimle bir yerleri  kazanma ve başarmak  peşindeyim  Allah’a çok şükür ve halende yapıyorum,  anlatacak çok şey var  keşke diyorum bir gün  içimi dökebilsem sonuna kadar döksem de içimde biriken acıları dile getirebilsem, uykusuz  gecelerimi  diyebilsem, hayallerime ulaşabilsem. Gece  dışarı çıkma gibi bir alışkanlığım yok,  kahveye gitme gibi bir alışkanlıkta yok, içki kumar gibi  başka şeylerle de işim yok. İşimi  kendim hallederim  yani  bazen  güzel yemekler yaparım,  annem  der ‘’oğlum seni alan  kız yaşadı, sen hep yemek yaparsın’’  çokta güzel yemekler yaparım  Fikret usta kadar olmasak ta yine de yapıyoruz  bi şeyler... 

Arkadaş  çevrem can dostum  tek kan kardeşim var Ömer Dalmaç,  ondan hariç   kan kardeşim yoktur,  o benim  için değerlidir  çocukluğumuz beraber geçti,  eğer ki oda bunu okursa buradan ona da kucak dolusu  semalarımı yolluyorum.  Hangi işte çalışsa  bir  hafta sürer  fazla değil direk işi bırakır, nedenini sorarsanız   ‘’yoruldum der’’. Maşallah  Allah analı babalı büyütsün,  3 çocuğu  var  ama  istediği  iş  şu  şekil  rahat  masa başında müdür yapsan yine  durmaz,  işten ayrılır onun da öyle bir yapısı var. Sesi de harika bir sesi var  yani  tiyatroya gitse çok güzel  usta bir komedyen çıkar kendisinden ama  çıkmaz, yemek yerken bile  insanlardan utanan bir yapısı  var öyle insanlarla dostluk arkadaşlık kuruyorum  işte  canımdır o benim  bu.  Benim anlatacaklarım bu kadar size ve ailenize de teşekkürlerimi sunarım böyle güzel bir gününüzü  anılarımla süslediğiniz için  saygılar ve sevgiler. Kimseler bizden darılmasın biz kardeşiz.

 

+ Soru: Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?

Ben  bu  mesleğe askerden geldikten  sonra  inşaatta  çalışıyordum,  asıl mesleğim müzisyenlik doğrusunu  söylemek gerekirse  düğünlerde, konser ve özel günlerde sahne alıyorum. Bir gün  artık  bıktırdılar şarkı söyleye söyleye, inşaat çökecek sanıyordum ama çökmedi sağlammış arkadaşlar. Beni türkü evlerine götürürlerdi  oralarda az şarkı söyleyip sahne alırdım  hem.   Sahne iyi gelince inşaatı  bıraktım bir saatten sonra  sahneler bitmeye başlıyordu yani sezon bitmesi diyelim bizde yapacak iş kalmayınca iş aramaya başladım,  çevremde çok sevilen biriyim her zaman  bende oto yıkama işine girdim  çalışmaya başladım.  Oradan tiyatro  eğitimi  alıp  akşama kadar oraya koş, buraya koş, onu yap, bunu yap yani anlayacağınız bana durmak yoktu duramıyordum. Şu arabayı götür, bunu getir,   o düğüne koş, bu düğüne  koş,  tiyatroda bunu oyna, onu yap, şunun oyununa bak derken bir baktım  olacak gibi değil  İstanbul’a geldim.  Bir gün  sosyal medyada dolanırken bir  abiyle tanıştım  Hakan Dinç,  onunla sohbet ettik işte, oyunculuk yapıyordu  kendisi,  bana biraz yol gösterdi sağ olsun hep diyorum ve bir bayan  Cast direktörü Elif hanım ile tanıştırdı.  Bana gelip ‘’bu dizide oynar mısın’’ dedi, evet dedim, yarın hemen gidip oynadım ve ondan sonra kendi  çabamla  buraya  kadar geldim.  Elimden  geldiği  kadar çabaladım uğraştım. Çok şükür amacıma  ulaştım,  büyük  ustalar kadar olamasak ta yine de onların  yolunu takip edip onlardan feyz almak bile bize yeter.  Düşünsenize bir Yılmaz Güney’i  örnek alıp yola çıkmışım  yani bu kadar...

 

+Soru : Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Çalışmalarım efendim  çok güzel gidiyor,  yeni yeni  teklifler alıyorum,  sinema olsun, dizi olsun çok sevdiğim  hocalarım beni layık görüyorlar  her güzel projede  yeni  başlayacağımız baş rolünü  paylaşacağımız bir dizi teklifi de imzaladık sözleşmeyi hakkımızda her zaman  hayırlısını  diyoruz . Rabbim emeklerimizi  boşa çıkarmasın  inşallah  diyorum başkada  yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır  diyorum  kalın sağlıcakla.

 

+ Soru: Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?

Bir gün  bir  sinema filmi çekiliyordu,  yönetmen ve oyuncusu  Gani Rüzgar ŞAVATA  idi.  Ona baktım,  projesine baktım gerçekten oyunun hakkını  fazlasıyla veriyor  yani o  kadar güzel oynuyor ki hepsi gerçek  ben de kendi kendime iş yerine gidip  kafamda toparladım bir çok  şeyleri  tabi Gani hoca ile 12 yaşında tanıştım ve İstanbul’a gelince  2016 -2017 de yine görüştük  çok değerlidir kendisi benim  için.  Onun  kadar olamasak bile yine yanında bulunduğumuz için  mutluluk duyuyoruz  öyle bir üstadın yanında olduğumuz için  ve bende hırs yaptım  damarım tuttu  gazeteci yazar Şükrü  Dolaş abimin dediği  gibi  damarı  tuttu  ve   Siverek’in o  dar  küçelerinde kalmaktansa  bir göç haline gelip  İstanbul’a gitmek bende öyle yaptım  ve iyiki de hırs edip gelmişim ve bir çok insanla  tanıştım, çok saygıdeğer abiler, ablalar, hocalarla tanıştım efendiliğim ve kişiliğim ile her zaman  onların yanında uslu, efendi, kendini bilen biri oldum.  Oyunculuğu  seviyorum  mesleğim harika, hevesi olan herkese tavsiye ederim.  

 

+Soru: Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ?

 İlk  başladığım  yıllarda bir iki defa amatör  olarak oynadım, oda daha yeni yeni başlamıştım bu işe, hiç bilmiyordum tiyatroyu bitirdim ama  düşün ki  dizide ilk defa oynayacağım için amatördüm tabi bu ikinciden sonra bir daha  amatör olarak gitmedim, gitmemde  ki  kendimi  kanıtladığım sahnelerim oynadığım  sinema, yarışma, diziler olsun hani derler ya görünen  köy  gerek kalmadı klavuza misali biz kendi yeteneğimizi   dile getirip  gösterdik  gerisi  onlara kalmış,  verilen her rolü hakkından fazlasıyla  yaptık yerine getirdik.  Burada bir şey var emeği veren biz  kaymağını  yiyen başkaları. Ama iyiki de hakkını  veriyoruz bu işin.

 

+ Soru: Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız?

Şimdi  şöyle başlıyayım,  ben  araba yıkarken  böyle oturmuştuk  ustalarımla  bir gün, elime kağıt kalem aldım senaryo yazmaya başladım. Tam bilmezdim ama biraz becerirdim hayalide olsa neyse ustam kalktı  bende ayağa kalktım  dedim ki ‘’bir gün gidip dizilerde oynıcam’’  inanmadı hem de Kurtlar Vadisi’nde oynıcam sonra devamı gelir  dedim. İnanmadı güldü, Sen kim? gidip oyuncu olmak kim?  dedi. O hırsla çabaladım  uğraştım ve en  sonunda gelip seçildim, çağırıldım  nitekim amacıma ulaştım. Kendisinin yanına gidip  anlattım ‘’Bak gidip oynadım, oyuncu oldum’’ diye  oda hayret etti önce inanmıyordum dedi ve başarılar diledi tebrik etti.  Oyunculuk bir yandan  bakarsan çok güzel ama  bıktırıyorlar işte bir çok sahtekarlar çıkıp insanların duygusuyla oynuyorlar. Sizi oyuncu yaparız diye kimi yatağa atma peşinde kimisi para koparma peşinde mesela... Anlatmaya kalksam sayfalar yetmez eminim bu sektörde o kadar  çok dolandırıcı  gördüm ki  halen nicesi var insanların duygusuyla oynayan yani  internet üzerinden ilan veriyorlar bu insanlar iş arıyor nitekim hayalini kurmaya çalıştığı bir çabaları var ama  sahte ilan verip  milletin duygusuyla oynayıp kandırıyorlar bu insanlar.  Oyunculuk hevesi olan bir insan bize nasıl bakar  karşıdan, bizi de onlardan sayar  yani bitmiyor bitmiyor,  sonu yok derya deniz aslında hepsini iyi tanıyorum bir gün olsa kanala çıkıp ta hepsinin  adını veririm  yani yazık  artık bu insanları kandırmasınlar diyorum bu kadar.

 

+ Soru: Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor?

Aslında kimisine zor kimisine kolay bir saatten  sonra bıkıyor  insan nedense ben mesela  hem oto yıkama araba yıkardım hem düğünlere çıkıp  şarkı söylerdim hem de gece olunca boştayken gidip tiyatroyla ilgilenip  ders alırdım  hocalarımdan ve iyiki de yapmışım

 

+Soru: Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu? Veya yapmayı düşünüyor musunuz?

Şanlıurfa /Siverek  ilindeyken  yani kendi memleketimde  tabiki de aldım eğitimi  bence yeterli bu  eğitim.

 

+Soru : Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?

 

Yılmaz Güney, Ali  Sürmeli, Şener Şen, Tuncel  Kurtiz, Erol Taş, Gani Rüzgar ŞAVATA

 

+ Soru: Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?

 En çok istediğim  Ali sürmeli, Oktay Kaynarca, Metin  Akpınar,  İlyas Salman, Şener Şen, Yılmaz Güney, Gani Rüzgar ŞAVATA gibi ustalarla çalışmak  isterdim.

 

+Soru : Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

Bu meslek çok güzel bir meslek  ama bakmayın  bazıları çıkıyor bozuyor  oysa ki en güzel meslek bu, benim çocukluk  hayalimdi ama ulaştım amacıma  ve çokta mutlu ve huzurluyum  aman çocuğum büyüme  oyuncu  olursun misali annem derdi ‘’şarkı söyleyene filmlerde oynayanlara kız vermezler’’ sahi  kadının  dediği  çıktı kimse kız vermiyor nedense eskiden mesleği  olsun yeter  derlerdi şimdi meslek varda kız veren yok.

 

+ Soru: Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız?

 İlk aklıma gelen kahvaltı,  şöyle közde biber yanına soğuk ayran köy yapımı bide  közde patlıcan  yani daha  halen  güzel şeyler yazardım da aman  şuan bunları yazarken  karnım zil çalıyor bu kadarı  yeterli bence.  

 

+Soru : Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Buradan bütün şarkıcı müzisyenlere özellikle  İbrahim Tatlıses,    İbrahim Dizlek,  Orhan Gencebay , Ahmet Aslan,  Musa Eroğlu  gibi  üstatlara selam olsun.

 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam