SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Grup Başkanvekili Altay: İlgezdi kararı bir idari skandaldır

Eklenme Tarihi: 9 Aralık 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 77488

 

 
 
 
 
 

İSTANBUL

CHP Grup Başkanvekili Engin AltayAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Mahkeme aşamasından sonra, delil karartılacak diye başkanı görevden alma, uzaklaştırma hukuk garabetidir, bir idari skandaldır. Bu skandala seyirci kalmayacağız." dedi.

Altay, İlgezdi'nin, hakkında mülkiye müfettişlerince düzenlenen raporlar ile adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle görevden uzaklaştırılmasının ardından, Ataşehir Belediyesi'ne geldi.

Burada bekleyenlere hitap eden Altay, adalet, özgürlük ve tam demokrasiyi getirmek için Ataşehir Belediyesi önünde toplandıklarını söyledi.

Yılmadan direneceklerini ve sonunda kazanacaklarını belirten Altay, "Battal İlgezdi, 2009’un mart ayından beri Ataşehir’de, Ataşehir halkına hizmet ediyor. Bütün Ataşehirliler biliyor ki yaklaşık 9 yıldır Ataşehir Belediyesi’nde personelden çok İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve Sayıştay denetçileri, Cumhuriyet başsavcıları oturmuş, çay içmiştir, denetim yapmıştır. Hiçbir somut bulguya, en ufak suistimale ve suç unsuruna rastlanılamamıştır." diye konuştu.

Görevden uzaklaştırmanın gülünç bir karar olduğunu savunan Altay, şunları kaydetti:

"Boşuna uğraşmayın, olmayan deniz kabarmaz. Gerekçe, delillerin karartılması şüphesi üzerine kurulmuş. Gülünç bir gerekçe, komik bir gerekçe. Herkes bilir ki delil karartma süreci soruşturma aşamasındadır. Bu süreçten sonra, mahkeme aşamasından sonra, delil karartılacak diye başkanı görevden alma, uzaklaştırma hukuk garabetidir, bir idari skandaldır. Bu skandala seyirci kalmayacağız. Sayısız müfettişler, cumhuriyet savcıları, yerel mahkemeler ve en son Danıştay, Ataşehir Belediyesi'ni ve Battal İlgezdi ile ilgili açılan bütün soruşturmaları, tahkikatları temyiz ederek elinin tersiyle itti. Şimdi kendi devlet müfettişlerine güvenmeyenler, 'delil karartılır' diye başkanı görevden uzaklaştırmakla Ataşehir halkının iradesini gasp etmiş olmaktadır."

 
Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam