Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-chp-maltepe-genclik-kollari-kongresinde-uc-aday-yarisacak-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde üç aday yarışacak - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde üç aday yarışacak

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 151325

İSTANBUL

CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi tam iki adayın yarışacağı  bir yarış olarak göze çarpıyor. 

Bu isimler ise Mert İnal ve Gökhan Demir. Her ikisi de uzun süre CHP Maltepe Gençlik Kolları içerisinde çeşitli görevler aldı. 

Mert İnal: “Buradan göğsümü gere gere söyleyebilirim ki; kapı kulları olmayacağız. Maltepe’den başlayarak gençlere yönelik esnek kurumsal planlamaları hayata geçirmek istiyoruz. “ 

CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde yarışacak adaylardan olan  Mert İnal Maltepe’den başlayarak gençlere yönelik esnek kurumsal planlamaları hayata geçireceklerini ifade etti. 

1994 İstanbul doğumlu olan İnal; öğrenim hayatına Marmara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü son sınıfta devam etmekte ve Maltepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde çalışmakta. 2012 senesinde Gençlik Kolları Mahalle Temsilciliği ve Bilişim Komisyonu görevleri ile başlayan İnal partinin tüm kademelerinde eylem ve etkinlik organizasyonları, alan çalışmaları, bilişim desteği gibi durumlarda aktif rol alan bir isim olarak göze çarpıyor. 

İnal basın açıklamasında ise şu cümlelere yer verdi .

“Değerli Partililer,

Emeğini ve Mücadelesini Cumhuriyet Halk Partimize adamış, bedel ödemiş, Maltepe’nin her yerinde alın teri olan Genç Kardeşlerim,

Ülkece içinden geçtiğimiz dönem, eğitim, ekonomi, hukuk ve tüm kurumların tek bir odağa göre belirlendiği, hak-hukuk-adalet düzeninden uzak, laikliğe ve Atatürk’e düşman bir siyasi iktidar dönemidir. Rotası iktidar olan bir partinin mensubu, Gençlik Örgütleri olarak bizlere düşen yorulmadan, yılmadan cumhuriyetimiz ve kazanımları için mücadele etmektir.

Bu mücadelenin bir parçası olarak başlayan Gençlik Örgütleri Kongre Süreçlerinin tüm örgütlerimiz için hayırlı olması temennisi ile sözlerime devam edeceğim. Emeğin kazanacağı, ilkeli siyasetimizi Maltepe’den başlayarak Partimizi iktidara taşıyacak her kademeden kadrolara taşımak gayesiyle, bu duyguları paylaşan örgütümüzün ortak iradesi sonucunda CHP Maltepe İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na adaylımı koymuş bulunuyorum.

Merhum Genel Başkanımız Sn. Bülent Ecevit’in bir sorusunu hatırlatmak isterim. “Demokratik bir partinin kanunlara saygılı, özgür üyeleri mi olacağız, kapı kulları mı olacağız?” Buradan göğsümü gere gere söyleyebilirim ki kapı kulları olmayacağız ! Her biri karar verecek kadar yetiye ve niteliğe sahip olan örgütüm adına tek temennim kongre sürecinin gençler tarafından yönetilmesidir.

Bizim mücadelemiz çerçevesinde atacağımız ilk adım, genç kardeşlerimizin siyasete katılımını maksimum seviyeye ulaştırmak olacaktır. Faşizme karşı direnmek için tüm genç kardeşlerimizi partimizin çatısı altına davet edeceğiz. Gençlerin siyasete katılımının önünde duran en büyük engel, yetersiz kurumsal yapılardır. Maltepe’den başlayarak Gençlere yönelik esnek kurumsal planlamaları hayata geçirmek istediğimizi de burada ifade etmek istiyorum.

Yıllarca parçası olduğumuz sistemin geliştirilmesine yardımcı olarak tespit edip, projeye döktüğümüz çalışmalardan bazıları, Gönüllüler İletişim Ağı, Genç Akademi, Kişisel Gelişim Atölyeleri, Çeşitli Örgütlenme Modelleri, Mahallelerde Park Buluşmaları, Tecrübe Konuşuyor Etkinlikleri, Gençlik STK’ları da dâhil olmak üzere kapsamlı Danışma Kurulu oluşumu ve birlikte geliştireceğimiz projelerimizi yine hep birlikte hayata geçireceğiz. İzinden ve ışığından asla sapmayacağımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “İhtiyacımız olan tek şey çalışmaktır.” 

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 büyük eserinden biri Cumhuriyet Halk Partimizin Maltepe Gençlik Örgütü Başkanlığına adaylık sürecim, mücadelemize inanan, emekten ve örgütten yana bir yönetim anlayışı talep eden siz değerli genç kardeşlerimin destekleri ile başlıyor. Hepinize yürekten teşekkür ederken, birlikte yarışacağım aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Unutmayın! Gençlik, bugünün ortağı, yarının sahibi, özgürlüğün sesidir.

En büyük gücüm bana olan inancınız, en güçlü hayalim tüm bunları birlikte hayata geçirmektir.

Saygıyla.” 

Gökhan Demir : “ Sokakta Birdik .Sandıkta Birlik!” 

CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde yarışacak adaylar arasındaki  bir diğer isim de Gökhan Demir. Demir uzun süre CHP Maltepe Gençlik Kolları içerisinde çeşitli görevler aldı.

Gökhan Demir’e destek amacıyla CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde  daha önce başkanlık için  adaylığını açıklayan Muharrem Doğan ise adaylıktan çekildi.  Doğan; destek açıklamasında şunları söyledi.

“Biz bu yola ben değil biz demek için çıktık. Gün birlik günüdür, gerekirse taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarız. Halkın iktidarına giden bu yolda, halkın gönlündeki taht bütün mevki ve makamlardan önemlidir. Yolumuz açık olsun kardeşim.” 

Gökhan Demir  seçildikleri takdirde kitlelerini; tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda yapacakları “Atölye Çalışmaları “  ile daha etkin ve yetkin bir gençlik haline getireceklerini söyledi. Demir bulundukları siyasi arenanın da  fikren ve bedenen gençleşeceğini, değişimin kendilerinin seçilmesi sayesinde  gerçekleşeceğini belirti.  

CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde  adaylığını açıklayan Gökhan Demir yazılı açıklamasında ise  Türkiye’nin yönetimsel bir krizle karşı karsıya olduğunu savundu ve  CHP Maltepe Gençlik Kolları Kongresi’nde seçildikleri takdirde Maltepe’den Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları olarak  gençliğin aydınlık yolarını açacaklarını belirterek şunları söyledi.  

“Değerli dostlarım, Maltepeli genç arkadaşlarım;

Bugün Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bu yana olan en kötü zamanlarından geçiyor. Türkiye, yani memleketimiz ciddi bir yönetim kriziyle karşı karşıyadır. 

Biz, Cumhuriyetin kurucu genç kadrolarının; Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları olarak şunu çok iyi biliyoruz. Bu karanlık ancak ve ancak aydınlanmanın, laikliğin, Cumhuriyetin kurucu iradesinin peşinden giden gençlikle sona erecek. Ben ve arkadaşlarım, sonsuz cesaretimiz ve şaşmayacak yolumuzla Maltepe’den bu aydınlığı yakmaya talibiz. Biliyoruz, biz bu memleketi hak ediyoruz; bu memleket de bizim iktidarımızı hak ediyor.

Bizim ülkemiz eşitliğin, adaletin, halkçılığın ve laikliğin üzerine bir bağımsızlık mücadelesi sonrası kuruldu. Bu memleketin hamurunda antiemperyalizm, cesaret ve vatan sevgisi vardır. Bu memleketin hamurunda özgürlük vardır, kararlılık vardır. Biz, kararlı olacağız.

Kökleri Man Adasına sızmış, yolsuzluk ve hırsızlıkları Amerika mahkemelerinde ifşa olmuş bir iktidarı bu topraklardan def edeceğiz!

Milyonlarca insanı Adalet için ilçesinde toplamış Maltepe’miz, bununla yetinmeyecektir. Biz, bu memleketin kurtuluşuna kurucu partinin gençleri olarak ev sahipliği yapacağız. Bizim kuşağımız, başka bir geleceğin kurucusu olacak.

Bizim mücadelemiz bu toprakların yeniden özgürlüğüne kavuşmasıdır. Bizler ilmek ilmek mücadeleyle aslında kazandığımız ama oy hırsızlığıyla elimizden alınan 16 Nisan zaferimizi 2019’da kazanacağız. Bugün kurulan Saray diktasını da onun Saray Atatürkçülüğünü de tanımıyoruz. Diktayı da sarayı da tarihin en karanlık dehlizlerine göndereceğiz.

Dostlarımız, arkadaşlarımız;

Bizler inanıyoruz. Savaş cephesinde memleketin geleceği için kurulan eğitim çadırlarından feyz ve cesaret alıyoruz. Bu memlekette bilimsel ve laik eğitim sistemini gençler olarak biz tesis edeceğiz.

Bugün çamur atarak kirletmeye çalıştıkları yerel yönetimlerimizi onlara ve iftiralarına terk etmeyeceğiz. Sinmeyeceğiz ama yetinmeyeceğiz de. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz, yerelden başlayarak iktidarımızı kuracağız.

Kimlik siyasetinden, mikro-milliyetçilikten hem örgütümüzü hem de ülkemizi arındıracağız. Bu siyaset iktidarın siyasetidir, bu memlekete atılan nifak tohumudur. Emeğin yok sayılması, 1 Mayıs’lar dışında emeğin unutulmasıdır. Biz, cinsiyet temelli ayrımcılığa ve sınıf temelli ötekileştirmeye son vereceğiz.

Ülkeyi tek adam diktasından kurtarma iddiasıyla yola çıkıp yalnız başına karar alanlardan olmayacağız. Birlikte yöneteceğiz, ortak aklın kararıyla ilerleyeceğiz. Eylemse eylem, çalıştaysa çalıştay, konferanssa konferans. Ne gerekiyorsa yapacağız.

Bu şartlar altında bu görev Cumhuriyet Halk Partili olmanın onur ve gururundan daha ağır değildir. Bu şartlar altında bu görev Mustafa Kemal Atatürk’ün idam kararına rağmen vatan için Samsun’a çıkmasından daha ağır değildir. Bu şartlar altında bu görev gerçek bir Cumhuriyet genci için kaçınılmazdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Denizler’in yolunda Gezi şehitlerimizin yarım bıraktığı mücadele mirasıyla bu göreve talibiz.

Biliyoruz, biz haklıyız. Biz kazanacağız.” 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam