Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kudus-ey-huzunler-sehri-suleyman-gunduz-fotograf-sergisi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
“Kudüs: Ey Hüzünler Şehri” Süleyman Gündüz Fotoğraf Sergisi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

“Kudüs: Ey Hüzünler Şehri” Süleyman Gündüz Fotoğraf Sergisi

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2017, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 182839

 

Beyoğlu Belediyesi , Kudüs’ün barış ve esenlik yurdu olarak kalmasına katkı sağlamak adına, fotoğrafçı Süleyman Gündüz’ün “Kudüs: Ey Hüzünler Şehri” sergisine,  21 Aralık 2017-31 Ocak 2018 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor!

 

İSTANBUL-  “Teologlar ya da mütevazı hacılar, siyasiler ya da sıradan seyyahlar, bilge tarihçiler veya arkeologlar, gazeteciler, romancılar veya şairler, ressamlar, gravür kakmacıları veya fotoğrafçılar, hepsi kalabalık olarak Kudüs’te ilham aramaya gelmiştir.

Düşlenmiş ya da gerçekten ziyaret edilmiş olsun, dünyada böylesine bir resim, anlatı ve tahlil seline yol açmış az şehir vardır.

Eski dünyanın çok tanrılı şehir panteonunu yerle bir eden ilk isyancı şehir Kudüs’tür. Kimliği tek tanrı inancıyla şekillenen bu kutsal şehir, üç peygamberin getirdiği mesajın yeryüzünde buluştuğu, inanç sarkacının barışla savaş arasında gidip geldiği bir ortak hayat alanını temsil eder.

Ordular, dünyanın farklı coğrafyalarından bu kenti fethetmek için yola çıkarlar. Surlarının önünde iktidarlar taht değiştirir; kubbelerinde hilalin yerini haç, haçın yerini hilal alır. Yeryüzü saltanatında hak iddia eden hiçbir otorite yoktur ki, bu şehrin tarihine mührünü basmamış adını künyesine kazımamış olsun. Kudüs, yine de saf inanç adına zihinlerde yaşatılan evrensel bir kurgudur. Dini mitolojilerle kuşatılmış farklı hayat tarzları, bu kurgu içinde Doğu’ya ait renklere ve giysilere bürünürler. Yabancı fatihler bile bir kuşak sonra bu şehrin yerlileri arasına katılırlar.

Peygamberler dar ve dolambaçlı sokaklarında dolaşır Kudüs’ün, mabetlerinde bağlılarına vaaz verir, mucize gösterirler. Elinizi nereye uzatsanız bir peygamberin eline tutar ve adımınızı nereye atsanız bir peygamberin ayak izine rastlarsınız. Şehrin tılsımlı ruhu bu tema üzerinde oluşur. Bu nedenle oluşturduğu imge kutsalla ilişkili göklerde inşa edilmiş bir şehir anlayışını hissettirir. Kurtuluş için çalınacak ilk kapı, günahtan arınmak için yürünecek dikenli yol, kefaretin ödeneceği ve ruhun göğe yükseleceği tek yer bu şehirdir.

Dünya Barışının zembereği Kudüs’te kuruludur.”

 

 

 

Süleyman Gündüz

(Diş Hekimi, Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar)

1961'de Trabzon Çaykara'da doğdu.

1982'de Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdi.

1989’da MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde okudu.

1999’da Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyoloji Yüksek Lisansını tamamladı. 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a Balkanlar ve Kafkaslar üzerine özel danışmanlık yaptı.

Dayanışma Vakfı Kurucu Üyesi ve Genel Başkanlığı ile

Bosna Hersekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığını yürüttü.

TBMM’de 22. Dönem Sakarya Milletvekilliği görevini ifa etti.

“Kafkas İslam Ordusu 1918” ve “Kut’ül Amare 1916” belgesellerinin yapım ve yönetmenliğini üstlendi.

Yeni Şafak Gazetesi’nde 2012-14 tarihleri arasında köşe yazarlığı yaptı

Küresel Isınma ve İklim Değişikliği İzleme Komitesi Başkanı,

Yeryüzü Doktorları, FOTOGEN ve Türkiye Fotoğraf Vakfı’nın üyesidir.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok fotoğraf sergisi açtı.

Fotoğraf Anlayışı

Görselliğin egemenliğini ilan ettiği dijital çağımızda Süleyman Gündüz belgesel bir fotoğrafçıdır. Eserlerini kendi öyküsü olarak görür. “Çektiğimiz her fotoğraf kendi fotoğrafımız ve her mekân kendi mekânımızdır” der. Her fotoğraf onun için, bir şiirin veya hikâyenin görsel dille anlatımıdır ve tarihe kayıt düşmektir.

Eserleri ve Sergileri

Ağıtlar ve Anıtlar-2005 (Kitap ve sergi)

Kaybolan Yüzler-2007 (Sergi)

Apocalypto-2008 (Sergi)

Tanrı Şehri Kudüs-2008 (Kitap ve sergi)

Sonsuzluk Çekimleri-Hattat Mehmet Şefik Bey-2009 (Kitap ve sergi)

Çizginin Esrarı-2010 (Sergi)

Birikim- 2012 (Sergi)

Sierra Leone Mabereh Köyü’nde Bir Gün-2013 (Sergi)

Afganistan-2014 (Sergi)

Afrika’da Alınteri-2016 (Kitap ve sergi)

 

Sergi Açılışı: 21 Aralık Perşembe Saat:18.30

Yer: Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu

                  BAŞAK ERTEKİN

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BASAK ERTEKIN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam